Dit is één van de inzendingen waarmee Trotse Moeders kans maakten op een Dirk Scheele prijzenpakket.
Super leuke actie! Ik vind het altijd belangrijk dat mijn kinderen veel groenten binnen krijgen en werk het liefst zonder pakjes en zakjes!
Dus ik maak altijd een grote pan saus, die pureer ik, kook er spaghetti bij en het bordje is altijd leeg!
– Passata
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 teen knoflook
– 1 pakje vegetarisch gehakt
– 1 pak Italiaanse roerbakgroenten
– 1 stronk broccoli (omdat daar de meeste vitaminen in zitten!)
– Italiaanse kruiden
– verse basilicum
– olijfolie
Doe een eetlepel olie in de pan, bak hierin kort de knoflook op middelmatig vuur, voeg het vegetarisch gehakt toe. Ook dit kan kort, voeg vervolgens de roerbakgroenten toe en de broccoli in kleine roosjes, bak dit even aan.
Doe vervolgens de Passata en de tomatenblokjes erdoorheen en het even zacht koken. Voeg de Italiaanse kruiden toe en als laatst de verse basilicum.
Voor ons laat ik het zo (met peper en zout op tafel) en voor de kinderen pureer ik de saus, waardoor ze niet alle groenten laten liggen.
Kook er spaghetti bij en klaar is kees!
Dit recept is afkomstig van Trotse Moeder E. Rijnders uit Nieuwegein