Animal Crossing: New Horizons [bespreking]

Hallo allemaal! Jozef hier, met een nieuwe recensie! Sorry dat deze recensie zo laat is, maar gelukkig kan ik jullie nu vertellen over alles wat er in de game zit! Deze recensie gaat over Animal Crossing: New Horizons. Dit is de 5de game in de hoofdreeks van de franchise, en volgens mij, de beste! Er is heel erg veel om te doen in deze game. Dus laten we snel beginnen!

Recensie van Animal Crossing: New Horizons
Animal Crossing: New Horizons, gaat over… Jou! Jij mag je eigen avatar maken, om naar een onbewoond eiland te gaan en je droom leventje te leven! Je gaat naar het eiland toe met een vliegtuig, en samen met 2 andere “villagers” (dit zijn de dierlijke NPC’s die je kan verzamelen en op je eiland kan laten wonen! Die van mij waren Hammie en Claude.

Als je op het eiland aankomt, krijg je een tent, en een lamp. Je moet dan ergens je tent op gaan zetten! (Deze plek kan je verder in de game weer veranderen, dus maak je niet al te veel zorgen over waar je tent staat.) Daarna kan je ook de andere villagers helpen om zijn/ haar tent op te zetten. Als je daar klaar mee bent, moet je naar de tent van tom Nook gaan, die op het plein staat, om een openingsceremonie te houden. Daarna ga je slapen, en word je wakker op een mooie dag!

Nookphone en Nook miles
Op je eerste dag krijg je een Nookphone waar we het straks over gaan hebben, en een rekening. Gelukkig kan je deze rekening makkelijk betalen, met nook miles! Nook miles zijn een nieuwe munteenheid in Animal Crossing, die je krijgt door taken te doen. Bijvoorbeeld, vissen vangen, bomen planten, insecten vangen of bomen omhakken. Als je genoeg nook miles hebt, kan je naar de nook miles machine gaan in de tent van Tom Nook, om je nook miles in te wisselen voor leuke dingen! (oa opslagruimte, nieuwe kapsels etc.)

Wat je allemaal kunt doen in Animal Crossing: New Horizon:
Daarna kan je alles gaan doen wat je wilt, met uitzondering van het vliegveld. Die wordt pas een dag nadat je op het eiland arriveert geopend. Er is heel erg veel onkruid op je eiland, maar dit kan je allemaal weghalen! Ook zijn er rivieren (waar je een polsstok voor nodig hebt om over te komen) en verhogingen (waar je een ladder voor nodig hebt)

Er staan ook veel bomen op het eiland, sommige met fruit en sommige zonder. Het is belangrijk dat je de fruitbomen houd, want het fruit heb je nodig om bomen op te scheppen, of andere dingen waar je krachtpunten voor nodig hebt. Die krachtpunten krijg je dus als je fruit eet.

Bells en Blathers
Als je insecten of vissen vangt kan je ze aan Tom Nook geven, zodat hij ze aan zijn vriend Blathers kan geven. Als Blathers genoeg dieren binnen krijgt, komt hij naar je eiland en opent hij zijn eigen museum! Je kan daar donaties geven aan blathers, en dan kan je de vissen of insecten in het museum zien! Ook kan je fossielen uit de grond halen, zodat je ze

  1. Kan verkopen voor veel bells,
  2. Aan Blathers laten zien en ze in het museum laten staan!

Bells zijn ook erg belangrijk, want je kan er veel mee doen. Je kan ze in timmy of tommy’s winkel gebruiken, en spulletjes kopen, of je kan ze gebruiken om met andere spelers te handelen!

Multiplayer
Over andere spelers gesproken, de multiplayer in dit spel is heel erg leuk. Je kan online, of local met andere mensen spelen en handelen. Dit is erg leuk, want zo heeft het spel toch nog een beetje realiteit, met hoe sommige dingen heel erg zeldzaam zijn en ze veel geld waar zijn. Je kan je gates open zetten, en andere spelers naar je eiland toe laten komen, of je kan naar iemand anders z’n eiland gaan, als ze tussen je vriendenlijst staan, of als je een dodocode krijgt.

En over het vliegen, de nook mile ticket
De nook mile ticket is een vliegticket die je voor 2000 nook miles kan krijgen. Je wordt dan naar een random, nieuw eiland gebracht, waar 1 villager op zit. Dit is erg leuk als je krap met recourses zit, en je een leuk klein avontuurtje wilt hebben! Ook kun je met deze eilanden veel geld verdienen. Je kan namelijk een eiland helemaal leeg maken, en tarantulas gaan farmen. Tarantulas zijn spinnen, die je voor veel bells kan verkopen, maar pas op! Want als ze je bijten, lig je knock out en word je meteen teruggestuurd naar je eiland.

Timmy en Tommy
Tom nooks tent heeft veel te bieden. Je kan er een paar dingen doen. Je kan een diy recept bouwen bij het bouwstation, je kan de nook atm besturen, om je bells op een account te zetten, dingen te kopen met bells, of dingen te kopen met nook mile tickets.

Als je 200,000 bells uitgeeft, (wat snel gebeurt, don’t worry) Openen Timmy and Tommy hun eigen winkeltje genaamd, Nooks Cranny. Dit is een uitgebreide versie van het kleine winkeltje dat ze in tom nooks tent hadden, en is erg handig als je dingen wilt verkopen.

DIY
Over diy gesproken, je kan echt heel erg veel dingen maken in deze game. Van hekken tot gouden katten, je kan van alles maken. Je kan recourses vinden over je hele eiland, door tegen stenen aan te hakken, bomen om te hakken of dingen uit de grond, je vindt ze echt overal. Als je dan genoeg dingen hebt, kan je naar nooks tent gaan op dat ding te maken, of je kan na een tijdje je eigen DIY station maken, en het in je huis zetten.

Huizen zijn ook dingen in deze game. Als je een tijdje op je eiland woont, kan je naar Tom Nook gaan om je tent te upgraden, naar een huis. Dit kost ongeveer 98.000 bells, en het duurt even voordat je het hebt, maar je het is het waard.

Spoiler (maar wel een hele goede tip…)
Er zijn hele snelle manieren om aan bells te komen. Ik heb het al gehad over de tarantula farm, maar dit is de snelste manier om bells te komen. Elke zondag van 8 tot 12 uur ’s ochtends (nadat Nooks Cranny op je eiland staat) Komt Daisy Mae langs. Zij verkoopt knollen, die je kan verkopen voor veel winst. Ik heb een keer 100.000 bells uitgegeven aan knollen, en kwam terug thuis met 800.000. Zo goed zijn deze dingen. Je kan gewoon online zoeken naar knollen markten, en je vind ze vanzelf. Meestal willen mensen we iets omdat je op hun eiland mag komen. Meestal een bepaald aantal Bells, of 2 nook mile tickets (aka nmt)

Tot slot
Als laatste, de nookphone. Dit is een handig apparaatje, waar allemaal applicaties op staan. Je kan hier je “challenges” zien voor de nook mile tickets, een kledingmaker, een “rescue hotline” voor als je verdwaald bent en je weer bij je huis wilt komen, en fotomodus, je kan alle DIY recepten zien die je hebt, en nog veel meer. Je kan ook bijna al deze dingen upgraden.

Er is nog veel meer waar ik over kan praten, maar dat past niet allemaal in 1 simpele review. Ik vond het persoonlijk een genot om deze game te mogen spelen, en hoop dat ik nog meer recensies mag doen voor Nintendo in de toekomst!

Score
Ik geef deze game als eindcijfer een 8,5. Waarom geen 10? Er zijn een paar dingen die slecht zijn aan de game. Je moet heel erg veel wachten voor een heleboel dingen, en voor bijna elke actie is er wel een animatie die een seconde duurt, dus de gameplay is heel erg langzaam. Ik snap dat dat ook het gevoel is dat de game hoort te hebben, je bent op een onbewoond eiland en het leven is rustig, maar toch hadden ze het iets sneller kunnen maken. Ook vind ik het vervelend dat er elke keer als iemand je eiland binnenkomt er een pop up is, en een animatie die ongeveer een minuut of 2 duurt. Ook kan je niet met meerdere mensen tegelijk naar iemand z’n eiland gaan, en kan je ook niet het eiland binnenkomen als iemand op zijn Nookphone zit, of aan het praten is met een NPC.

Bedankt voor het lezen van mijn recensie! Ik hoop dat u ervan heeft genoten, en ik zie u de volgende keer!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Everybody 1-2-Switch! [recensie]

De Nintendo Switch kan makkelijk gebruikt worden om samen met mensen spelletjes te spelen. Je …

Share
Share