Manon van Essen is de oprichter van Magioni: gezonde pizzabodems op basis van groenten. Want wie wil er nou niet zonder schuldgevoel genieten van een pizza? In dit kookboek leer je hoe je zelf groentenpizzabodems kunt maken én wat de …
Read More »Ovenschotel met groenten [recept]
Heerlijk recept wat prima te combineren is met rijst of pasta. Eventueel met een stukje kalfsfricandeau of kipfilet erbij. Door alle verschillende kleuren, ziet het er vrolijk en extra lekker uit. Nodig 2 kleine courgettes 2 rode paprika 250 gram …
Read More »Eenvoudige meer-groenten-stamppot [recept]
Na al het verukkelijke feesteten van de afgelopen tijd, is het ook weer heerlijk om ” gewone” kost op tafel te zetten. Ik heb daarbij deze keer eens iets nieuws bedacht en het resultaat was zowel voor de ogen als …
Read More »Groene soep [recept]
Deze groene soep is verrassend gemakkelijk te maken, en verrassend lekker van smaak. Nodig Olijfolie 1 ui 1 teentje knoflook 400 gr doperwten. (evt.diepvries) 1 courgette 1 aardappel groentebouillonblokjes. 200 gr. spinazie a la crème. Bereiding Snijd alle groenten klein, …
Read More »Stamppot Sushi-style [recept]
Als Trotse Moeder moet je vaak creatief zijn om je kinderen iedere dag gezond te laten eten. Maar wanneer je dan met je kinderen uit eten gaat, staat er op een gemiddeld kindermenu friet-met-een-snack of pannenkoeken….. Uit een onderzoek, uitgevoerd …
Read More »Verstop de groenten in deze feesttaart [recept]
Als Trotse Moeder moet je vaak creatief zijn om je kinderen iedere dag gezond te laten eten. Maar wanneer je dan met je kinderen uit eten gaat, staat er op een gemiddeld kindermenu friet-met-een-snack of pannenkoeken….. Uit een onderzoek, uitgevoerd …
Read More »Courgetteschotel anders [recept]
Ik eet zelf geen vlees, maar mijn man wel. Met dit recept kun je voor iedereen een lekker groentegerecht maken, en dan kun je zelf kiezen of er vlees of vleesvervanger bij geserveerd wordt. En de wijn is eenvoudig te …
Read More »Jam & Zuur
In Jam & Zuur wisselen ouderwetse klassiekers en gedurfde, moderne smaakcombinaties elkaar af om de voorraadkast te vullen met diverse groente en het lekkerste fruit van het seizoen. Naast een stap-voor-stapbereiding voor jam vind je nog veel meer zoete verleidingen …
Read More »Groente-gratin [vegetarisch recept]
Een heerlijke, vegetarische ovenschotel die je prima een dag van tevoren klaar kunt zetten. doe wel de paneermeel en kaas er pas overheen wanneer de schotel in de oven gaat! Nodig: 600 gram aardappels 2 uien stukje knoflook vegetarisch “gehakt” …
Read More »Welke groenten worden door Nederlanders het meest weggegooid?
Waarschijnlijk is vrijwel iedereen het er over eens dat het jammer is om eten weg te gooien. Toch gebeurt dat regelmatig. Hoe vaak dit gebeurt en met welke groenten, heeft Honig uit laten zoeken. Uit dit onderzoek blijkt dat zeker …
Read More »Broccoli-crème-soep [recept]
Onlangs ontving ik een prachtig pakket van Honig, vol met items die met soep te maken hebben. De gelegenheid hiervoor was de publicatie van de resultaten van een onderzoek over welke groenten mensen zoal weggooien en waarom ze dat doen. …
Read More »Mexicaanse groentewraps [Opperdepop recept]
Wraps zijn de nieuwe pannenkoeken. Het ideale is: je kunt ze tjokvol kleurrijke groenten stoppen, waardoor het eten een feestje voor oog én lijf wordt. Dit recept komt uit het nieuwste AH basiskookboek Opperdepop en is geschikt voor kinderen vanaf …
Read More »Groentefriet
Er is een tijd geweest dat ik de enige was die het kon waarderen wanneer er pasta op tafel kwam waar lekker veel groenten door zaten. Mijn drie kinderen (en man) protesteerden, de een tegen de champignons, de ander tegen …
Read More »Groenten-smoothie met avocado en banaan [recept]
De meeste Nederlanders beginnen de dag met een boterham met kaas of met bijvoorbeeld hagelslag als ontbijt. Tijdens een avond georganiseerd door Netflix (klik <hier> voor het verslag) kregen de Netflix StreamTeam leden een workshop van Vivian Reijs. Zij had …
Read More »Niven 80/20; recepten uit de sterrenkeuken van groentefreak Niven Kunz
Wat goed is, komt snel. Niven Kunz is nog maar net 33 jaar en al bijna 10 jaar in het bezit van een Michelinster. Niven staat voor 80% groenten en 20% vlees of vis. Voor hem is deze 80/20-filosofie helder …
Read More »Tafelklets
We dromen er allemaal wel eens van: de avondmaaltijd als gezellig samenzijn met het gezin. Iedereen zit op tijd aan tafel, we voeren leuke gesprekken en we eten ons bord leeg…. Recensie Ik droom er ook regelmatig over… over van …
Read More »Mr Wilkinson’s favoriete groenten
Als we een maaltijd koken, denken we altijd eerst aan het vlees, vis en de koolhydraten. Groenten komen vaak op de tweede plaats. Maar niet bij Matt Wilkinson. Deze succesvolle chef-kok uit Australië neemt groenten als uitgangspunt voor zijn gerechten. …
Read More »Doe jij al mee met 2×2?
We weten het allemaal, groente en fruit is gezond en dus goed voor je. Dagelijks twee ons groente en twee stuks fruit eten is belangrijk, maar vertel eens eerlijk, haal jij dagelijks deze hoeveelheden? Nog belangrijker wellicht, halen jouw kinderen …
Read More »