Er bestaan meer dan driehonderd pastavormen, die allemaal hun eigen geschiedenis hebben, een verhaal dat het waard is om te vertellen. De vormen zijn in samenhang met de smaken en geuren van lokale ingrediënten ontstaan. De perfecte combinatie van de …
Read More »Het kleine Nutella boekje
Naast pindakaas, speculoospasta en aardbeienjam staat er heel vaak chocoladepasta op de ontbijttafel. En niet zomaar chocoladepasta: Nutella! De enige echte chocolade-hazelnootpasta uit Italië. Er is nog zoveel meer mogelijk met dit bekende broodbeleg dan het enkel op je witte …
Read More »Het BBQ boek; Alles voor heerlijk buiten koken
Er gaat niets boven de smaak van perfect gegrild eten! Het BBQ-boek staat boordevol overheerlijke grillrecepten voor vlees, gevogelte, vis, schaal-en schelpdieren, groenten….en zelfs desserts! Wat te denken van gegrilde asperges met pesto en gepofte aardappel of lamskoteletjes met kardemon, …
Read More »Eten voor kinderen verleidelijk maken
Je kunt nog zo veel vrolijke kinderkookboeken in de kast hebben staan. Maar als je kind een lastige eter is, heb je er weinig aan. Kinderkookexpert en schrijver Fiona Faulkner onthult in 25 dingen die kinderen niet lusten…en hoe je …
Read More »Koken op wielen
Het nieuwe gevoel van vrijheid! Koken op wielen is het boek voor iedereen die weleens droomt van een vakantie in zon leuk camperbusje. Met meer dan 80 recepten die je op 2 pitten kunt koken, heuse kampvuurkrakers en bbq-lekkernijen… Van …
Read More »Jamie in 30 minuten
In 30 minuten een lekkere en gezonde maaltijd op tafel dankzij het boek Jamie in 30 minuten. Na een drukke dag heb je vaak niet veel zin meer om uitgebreid te gaan koken. En ben je soms geneigd om snel …
Read More »Reiskookboek Spanje
Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. Plus genieten van al het heerlijke dat Spanje biedt, zoals gazpacho, paella, tapas en ensalades. Met Onno Kleyns reiskookboek Spanje ga je goed voorbereid op vakantie: Heerlijke recepten …
Read More »Waarom Franse vrouwen niet dik worden
Het valt niet te ontkennen: Franse vrouwen worden niet dik. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen geldt: Franse vrouwen drinken wijn, eten minstens drie keer per dag uitgebreid, sporten nauwelijks en toch blijven ze slank: de Franse paradox. …
Read More »Het grote Italiaanse kookboek
Carpaccio, salade caprese, pasta, lasagne, tiramisu, pannacotta, cantuccini… de Italiaanse keuken verveelt nooit! In Het grote Italiaanse kookboek vind je bekende en minder bekende recepten uit heel Italië, van Valled’Aosta en Trentino-Alto Adige in het noorden tot Basilicata en Puglia …
Read More »Superzoet en veel te lekker voor kinderen
Soms wil je gewoon iets snoepen! En niet zomaar iets, maar iets véél te lekkers en véél te zoets. In dit boek vind je dan de heerlijkste recepten voor koekjes, ontbijtjes, drankjes, taarten en toetjes. Onverantwoord lekker en overdreven mooi …
Read More »Koken met Sylvia Witteman
Gebruikt u valium in de gazpacho, of toch liever wodka? Weet u hoe u pijnloos van die ellendige halloweenpompoen verlost raakt? Deelt u uw laatste slavink met onverwachte gasten, of hebt u soms een betere oplossing? Smeert u margarine op …
Read More »Gezond en prijsbewust koken
Mathijs Vrieze is dé gezonde en hippe Nederlandse TV kok van dit moment! Dat koken met verse producten niet duur hoeft te zijn bewijst Matthijs in zijn nieuwe boek Gezond en prijsbewust koken! Het bevat meer dan 50 budgetvriendelijke recepten …
Read More »Risotto, simpel en lekker
Veel mensen kennen risotto uit een restaurant of van vakantie, maar hoe maak je dit bekende Italiaanse gerecht zelf klaar? Met de stap-voor-stap uitleg in het boek Risotto blijkt het maken van dit gerecht niet zo moeilijk te zijn. De …
Read More »Groente leren eten met Keet Smakelijk
Camouflagesoep, Drakenstaarten of Pindavulkaan? Keet Smakelijk begon met een simpele vraag. Laura Ekkelkamp en Scato van Opstall wilden hun kinderen groente leren eten – maar wel met plezier. Al snel kwamen er steeds meer vragen bij. Is onbespoten echt beter …
Read More »Jamie Oliver helpt met de Amerikaanse keuken
Veel moeders staan elke dag weer in de keuken om voor hun gezin te koken. Kook jij veelal hetzelfde en ben je toe aan wat inspiratie? Dan is Jamie’s Amerika een geweldig boek voor jou. Bij Amerika denkt men …
Read More »Patatje Zwaardvis
Angela Prins kookt en bakt al jaren met kinderen in haar eigen Kinderkeuken van Stampot Janssen. In dit boek zijn de favoriete recepten van haar koks verzameld. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaaskrakelingen, patatje zwaardvis of zelfgemaakte pasta? Een echt …
Read More »