Tot in de dood [thriller-recensie]

De laatste woorden die Jamie van zijn verloofde Logan hoort, zijn in een paniekerig telefoongesprek. Zij is zojuist de ondergrondse parkeergarage van hun flat in Brighton in gereden. Jamie hoort haar gillen en dan is de lijn dood. De politie is er snel maar Logan is verdwenen. Diezelfde dag graven werklui in een park aan de andere kant van de stad de resten op van een vrouw die ruim dertig jaar geleden als vermist werd opgegeven. Roy Grace en zijn team zien geen verband tussen de twee zaken, maar dan verdwijnt er weer een vrouw in Brighton en opnieuw wordt vlak daarna een vermist persoon opgegraven. Wordt Brighton geconfronteerd met de eerste seriemoordenaar in jaren?

Recensie
Onlangs mocht ik voor trotse moeders ook al een boek van Peter James uit de reeks over inspecteur Roy Grace lezen. Dat ik nu opnieuw de eer heb om er één te lezen, vind ik hartstikke leuk! Ik hoop dan ook dat ‘Tot in de dood‘ net zo spannend gaat zijn als ‘op dood spoor‘ die ik eerder heb gelezen. Meteen in het begin merk ik al dat doordat ik de meeste personen uit de verhaallijn al ken, veel sneller dan de vorige keer in het verhaal zit. Vanaf de eerste pagina word ik dan ook direct meegenomen in het spannende verhaal…

Als Jamie Ball op een middag word gebeld door zijn vriendin Logan, krijgt hij de schrik van zijn leven. Zijn vriendin rijd net de parkeergarage onder hun appartement binnen als ze een onbekende man in de parkeergarage ziet lopen. Ze  vertouwd het niet. Als Jamie haar zegt de portieren op slot te doen en weer uit de parkeergarage te rijden hoort hij haar ineens heel hard gillen, waarna het ineens doodstil word en Jamie geen contact meer met haar kan krijgen. Inspecteur Grace en zijn team gaan op onderzoek uit, de auto en de mobiele telefoon vinden ze terug, maar er is geen spoor van Logan te bekennen. Inspecteur Grace vertrouwd het niet, wie zou hier achter zitten? Is ze ontvoerd, of weet haar vriend Jamie Ball toch meer dan hij zegt?

Op dezelfde dag dat Logan verdwijnt word er elders in de stad tijdens werkzaamheden een skelet gevonden. Het blijkt te gaan om het lichaam van een vrouw die 30 jaar geleden als vermist is opgegeven. Roy Grace heeft het erg druk met het mysterie rond de verdwijning van Logan en het lichaam van de vrouw dat al 30 jaar vermist is en dat terwijl hij zelf net midden in een verhuizing zit en net vader is geworden.

Twee dagen later komt er tijdens een briefing over de verdwijning van Logan een opmerkelijk telefoontje binnen, er is opnieuw een jonge vrouw verdwenen. Ashleigh Stanford is na haar werk in een bar ’s nachts niet thuis gekomen. Ook in deze zaak doen inspecteur Grace en zijn team er alles aan om de jonge vrouw zo snel mogelijk op te sporen. Hoe verder ze zijn met hun onderzoek des te meer het er op gaat lijken dat de 2 verdwijningen met elkaar te maken hebben en het lijkt er zelfs op dat het skelet dat is opgegraven ook gelijkenissen deelt. Het begint er op te lijken dat Brighton te maken heeft met een seriemoordenaar.

Alweer weet Peter James me te ontvoeren van de realiteit en heb ik moeite om deze thriller weg te leggen. Tot in de dood is zo spannend dat ik het boek eigenlijk niet weg wil leggen en zo snel mogelijk wil weten wie de dader is en of ze hem of haar gaan vinden. Ik verklap alvast dat de dader op spectaculaire wijze word gevonden. Wat ik ook erg leuk vind is dat er aan het einde ook nog word ingegaan op de eerdere vermissing van de vrouw van Roy Grace, waar ik in een eerder deel van de Roy Grace serie ook al over heb gelezen. Om te lezen hoe dat verder gaat moet ik nog even geduld hebben… De opvolger is al wel geschreven, maar nog niet naar het Nederlands vertaald.

Tot in de dood – Peter James
Thriller, paperback, 450 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share