Piep mag Mauw zeggen

prentenboek muis en katPiep is een vrolijke muizenkleuter. Ze zit al in de tweede kleuterklas. Ze weet precies wat ze wel en wat ze niet wil. Met papa N’znoet en mama Snuit woont ze in de grote stad. Haar beste vriend is meneer Mauw, een oude kater die bij haar in de straat woont. Piep hoeft hem niet meneer Mauw te noemen. Zij mag gewoon Mauw zeggen. Piep en Mauw gaan samen naar de winkel, spelen terrasje, eten ijsjes, planten bloembollen en nog zoveel meer.

Heerlijk pittige voorleesverhalen over een muizenkleuter en een oude kater. Als beste vrienden gaan ze speels en (eigen)wijs op verkenning in hun buurt.

Recensie:
Piep mag Mauw zeggen
is een schitterend prentenboek dat gaat over een heel bijzondere vriendschap. De muizenkleuter Piep en de oude kater Mauw. Op het eerste gezicht blijken ze niets met elkaar gemeen te hebben, maar dat is slechts schijn. De verhalen laten zien dat vriendschap niet gebonden is aan leeftijd.

Het hele jaar door trekken de twee vrienden met elkaar op. Met schitterende paginagrote prenten wordt op subtiele wijze het jaargetijde bekend gemaakt doordat de naam van het seizoen is verwerkt in de prent.

Samen beleven ze fantastische avonturen en ontdekken ze de wereld om zich heen. Door de prachtige, kleurrijke prenten waan je jezelf al snel in hun wereld. Je krijgt hetgeen zij zien zo goed op je netvlies geprojecteerd dat je de sfeer bijna kan proeven en voelen. Erg prettig aan dit boek is dat het verfrissend is; het is weer net een beetje anders dan je zou verwachten en dat maakt het erg speciaal. Op speelse wijze krijgt je kind met de verhalen vaak een belangrijke boodschap mee. Bijvoorbeeld dat je moet delen met elkaar.

Mijn dochter (4) geniet ontzettend van de verhalen van Piep en Mauw en alle tekeningen worden aandachtig bekeken. Er is ook zoveel te zien! Doordat de verhalen niet allemaal zo zoetsappig zijn, is Piep mag Mauw zeggen ook een geschikt boek voor jongens.

Piep mag Mauw zeggen – Frans Lases
Prentenboek, Hardcover, 64 pagina’s, De eenhoorn
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …