De Stamboom

Wat als je er achter komt dat je familie van een seriemoordenaar bent?

Inhoud
Liz Catalano is in shock als een DNA-test uitwijst dat ze geadopteerd is. Ze besluit op zoek te gaan naar familieleden van haar biologische ouders. Maar dan staan er FBI-agenten voor haar deur. Haar DNA toont namelijk overeenkomsten met dat van een seriemoordenaar die tot op de dag van vandaag nog niet gepakt is.

De Tri-State Killer is ongrijpbaar: al veertig jaar lang komt hij weg met het ontvoeren en vermoorden van jonge vrouwen. Op de plaatsen delict laat hij geen enkel spoor achter, waardoor de politie volkomen in het duister tast.

Liz besluit zelf op onderzoek uit te gaan, waardoor niet alleen een familiegeheim wordt onthuld, maar ze ook de aandacht van de Tri-State Killer wekt. Is het een zoektocht met een gruwelijk einde of pakt Liz een ondoorgrondelijke seriemoordenaar?

De Stamboom is geschreven door Steph Mullin en Nicole Mabry. Het is een thriller uitgegeven door HarperCollins als paperback van 367 pagina’s. Het boek De Stamboom bekijk / bestel je hier >>>>

Mening
Wat een leuke insteek! Door een DNA test verwant blijken aan een actieve seriemoordenaar…. En dan een band opbouwen met je nieuw ontdekte, biologische familie en dan ook in je achterhoofd hebben dat hij misschien de seriemoordenaar is. Ook als lezer is dat spannend, wat betekent die poster aan de muur, is dat een aanwijzing? Bij ieder contact leef je mee met Lizzie die heen en weer geslingerd wordt tussen wantrouwen en behoefte aan contact.

De hoofdstukken over Lizzie (en haar nicht die ook een prettige rol speelt in het geheel) worden afgewisseld met hoofdstukken waarin steeds een paar slachtoffers gevolgd worden. De moordenaar heeft steeds dezelfde werkwijze en in de hoofdstukken kom je per slachtofferpaar steeds een stukje verder in hetgeen ze allemaal doormaken. Dat is echt heel boeiend en spannend om te lezen.

De hoofdstukken over Lizzie zijn soms wat veel van hetzelfde, dat had wat mij betreft wat compacter gemogen. Maar omdat je toch wilt weten hoe het afloopt en of degene die je als lezer leert kennen, een seriemoordenaar is die misschien ook Lizzie en haar nicht als slachtoffers weet te grijpen, moet je wel doorlezen! En het eind is de moeite waard……

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Een fatale leugen [bespreking]

Wat begint als een leugentje tegen de politie, wordt een nachtmerrie wanneer degene die Lucy …