Speelgoed van het Jaar 2021 – familiespellen – spel – MicroMacro

MicroMacro is Speelgoed van het Jaar 2021 in de nieuwe categorie familiespel. Althans…. dit spel maakt kans op deze ultieme titel, je kunt nog stemmen tot 25 oktober 2021 via de website van Speelgoed van het Jaar. Er zijn in die categorie 3 spellen waarop je kunt stemmen. Daarmee bepaal je mede wat familiespel van het Jaar 2021 wordt en… je maakt kans op mooie prijzen!

Omschrijving
Welkom in Crime City! De stad waarin op elke hoek van de straat misdaden worden begaan. Dodelijke geheimen, stiekeme overvallen en koelbloedige moorden maken deel uit van het dagelijkse leven. De lokale politie kan het niet meer aan en heeft jullie hulp ingeschakeld!

MICRO MACRO is een coöperatief detectivespel. Samen lossen jullie listige midaden op, onderzoeken jullie motieven en gaan jullie op zoek naar bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Een scherpe blik is minstens even belangrijk als logische redeneren. Dit is het echte speurwerk!

Bekijk / bestel dit familiespel hier >>>>

Aanvullende informatie
Micro Macro is een spel van White Goblin en is geschikt voor maximaal 4 spelers vanaf ongeveer 10 jaar. Je kunt het ook alleen spelen. MicroMacro is niet alleen genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2021 in de categorie Familiespel, maar ook in de categorie Speelgoed 10 & 11 jaar. Een dubbele nominatie, dat geeft wel aan hoe goed de vakjury dit spel vindt!

Mening
En ik kan niet anders dan het eens zijn met de vakjury: White Goblin heeft met MicroMacro echt een heel leuk spel gemaakt. Wat ik sowieso fijn vind, is dat het een coöperatief spel is: een spel waarbij je niet tegen elkaar speelt om te winnen of te verliezen, maar waarbij je samen speelt om een doel te bereiken.

Het doel bij dit spel is om misdaden op te lossen aan de hand van hints. Er moet gezocht worden op een grote kaart, vol met details. Het leuke is dat er heel veel verschillende misdaden zijn en dat je pas tijdens het spelen van een van de spellen, er achter komt wat een bepaald detail op de grote kaart, betekent voor het oplossen van de misdaad-puzzel. Echt heel leuk bedacht!

Wil je zelf Micro Macro uitproberen? Klik dan op <deze link> om één van de misdaden op te lossen. Pas op hoor, het is niet eenvoudig, je zult echt even moeten doorzetten! Ik deed er bijna een half uur over maar vond het erg leuk. Ik verwacht dan ook dat MicroMacro een van mijn favoriete spellen gaat worden deze winter!

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch [recensie]

Deze Trotse Moeder heeft nu een keer een game om helemaal zelf te spelen: Big …

Share
Share