De verschrikkelijke meneer Gom en de krachtkristallen – Andy Stanton

Grote gruwelzooi! Is het echt waar?
Rust er een oude vloek op het stadje Lamme Griemel? En hebben die ouwe schurk meneer Gom en zijn trouwe metgezel Willem Wilhelmus de Derde er weer iets mee te maken?
Gelukkig zijn er nog onze lievelingshelden Polly, Vrijdag en peperkoekmannetje Alex Tolman…
Oef… zucht van verlichting.
Hou je hoofd en je oogbollen erbij, want in dit boek word je weggezwiept naar het land van de sprekende honden, gekke liedjes en de beste achtervolgingsscène die je ooit hebt gelezen…

“Polly denkt dat de wereld één grote speeltuin is, maar dat is het niet, hoewel zij dat blijft denken.”

Hier gaat het boek over

Polly vindt tijdens het spelen een tas met krachtkristallen. Nou ja, de hond John vond ze en zij vond John. Ze neemt de kristallen mee naar huis en komt erachter dat de kristallen nogal eigenaardig zijn en vreemde krachten bezitten. Zo blijkt haar nachtmerrie niet gewoon een nachtmerrie te zijn, maar is het echt gebeurd. De kristallen willen namelijk graag terug naar waar ze vandaag komen en laten Polly dingen doen die ze niet wil.

De kristallen blijken nodig voor kwaadaardige dingen – ze zijn een paar eeuwen geleden gemaakt om de stad plat te branden – en zorgen ervoor dat zuiver, dappere, oprechte Polly kwaadaardig wordt. Gelukkig maar van korte duur, want er is toch iemand die de stad moet redden.

Recensie

Ik schreef deze recensie samen met mijn zoon Samuël (9). Hij las dit boek als eerste en was heel enthousiast. De quote bovenaan komt van hem. De verschrikkelijke meneer Gom en de krachtkristallen is erg humoristisch. Het bevat prachtige tekeningen en hilarische zelfbedachte woorden. Ik vind het leuk om te lezen hoe goed en kwaad hier een grote rol in spelen en hoe belangrijk het is als je vrienden hebt die je komen helpen.

Ik raad dit boek zeker aan.

Je kunt het boek hier bestellen  >>>>

About Angela Stegeman

79.angela@gmail.com'
Mijn naam is Angela, ik ben geboren in 1979 (Almelo), echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Inmiddels heb ik vele blogs, column, artikelen geschreven en staan er zo'n zestien boeken met mijn naam erop in de kast. Voorjaar 2020 kwam mijn boek 'Pumps, pillen en popcorn' uit bij Ellessy en voorjaar 2021 komt de roman 'Tijdrit' daar ook uit.

Check Also

Het stranddagboek – Emily Henry

January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen …