Kiekeboe BUNNY BOO

Kiekeboe BUNNY BOO is een gezinsspel van SmartGames voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar. Ik schrijf wel gezinsspel, maar je kunt een ouder kind het spel ook heel goed alleen laten spelen. Wij speelden het spel mijn oudste dochters van 2 en 4 jaar. Maar toen de jongste haar aandacht verloor, speelde de oudste nog met veel plezier even door.

Tijdens het spelen van BUNNY BOO leert je kind op speelse wijze begrippen kennen als voor/achter, boven/onder en binnen/buiten. In de doos vind je drie verschillende blokken ( een blauwe kubus met circkels en sterren, een rode vierkant met aan een zijde aan halve maan en een geel blok met een rond gat in het midden), een houten konijntje en 60 opdrachtkaarten. Het is de bedoeling dat je kind de het plaatje op de opdrachtkaart nabouwt met behulp van de verschillende blokken en het konijn. Eigenlijk is het een soort 3D puzzel met vele oplossingen. Volgens mij draagt dit spel niet alleen bij aan de gezelligheid in huis, maar ook aan het ruimtelijk inzicht van je kroost.

De opdrachten zijn genummerd en beginnen heel eenvoudig. Bv met het konijntje naast het gele blok en worden steeds ingewikkelder. Door de verschillende niveau’s blijft het spel uitdagend en verrassend voor iedereen. Mijn dochter van 2 jaar haalde veel plezier en voldoening uit de eerste 16 groene kaarten. Daarna was haar concentratie compleet verdwenen. Terwijl de oudste van 4 jaar door de opbouw van makkelijk naar steeds een beetje ingewikkelder juist werd gestimuleerd om meer figuren na te bouwen.

De verschillende onderdelen van de “3D Puzzel” zijn gemaakt van hout en geschilderd in helder blauw, geel en rood. Het konijn glimlacht vriendelijk. Kleine details, waardoor je merkt dat er aandacht aan het spel is gemaakt. En die ervoor zorgen dat het spelen van BUNNY BOO echt bij draagt aan het speelplezier op vrije spelletjesmiddagen!

En eerlijk, is eerlijk, na een continue stroom gebroken nachten en een overvolle agenda, ben ik heel blij dat er ook een boekje bij het spel zit met alle oplossingen. Dat scheelt papa en mama een paar pittige hoofdbrekers aan het einde van een heerlijk lome zondagmiddag 😉

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Drie kleine biggetjes / Three little Piggies [recensie]

Er was eens… een betoverend denkspelletje met 3 biggetjes en een wolf. Ontdek hoe de …