Home / Tips / Recepten / Nutella-walnoot koekjes [recept]

Nutella-walnoot koekjes [recept]

Soms heb je zin om wat te bakken met je kind(eren), gewoon eens iets anders dan cake of muffins. Dit recept is bij ons altijd een succes. De ingrediënten hebben we vrijwel altijd op voorraad en het is eenvoudig te maken, gezellig om te doen, en lekker om te eten!

Nutella…. foto: Shutterstock

Nodig:
1 kopje bloem
1 kopje walnoten
1 ei
2 eetlepels Nutella (of iets meer…)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem en de Nutella met het ei tot een glad geheel. Je kunt hiervoor een mixer gebruiken.

Hak de walnoten fijn, of snijd / breek ze in kleine stukjes, liefst ongeveer zo klein als maïskorrels of kleiner. Meng de stukjes walnoot door de Nutella-mix.

Maak van het deeg een aantal ongeveer even grote balletjes, je zou er 12 tot 16 van moeten kunnen maken. Bedek een bakplaat met bakpapier, leg de balletjes op zo groot mogelijke afstand van elkaar op de bakplaat en druk ze plat tot een koekje. Wanneer je het leuk vindt, kun je ook vormpjes gebruiken. Houd er dan wel rekening mee dat het deeg erg plakkerig is!

Nu de nutella-koekjes-to-be 10 minuten in de oven laten bakken en smullen maar!

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, getrouwd met Dick en uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 14 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 11 jaar.

Check Also

650.000 unieke potten Nutella

Nutella® heeft een limited edition van haar befaamde pot in Nederland geïntroduceerd. Het is dan …

Door verder te gaan (scrollen/clicken) met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie zie: href="trotsemoeders.nl/cookies">cookies

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten