Kung Fu les, reuzenpanda’s en Kung Fu Panda 3 in Ouwehands Dierenpark

Wat een feestdag: koffie met panda-muffins in een mooi versierde zaal, Kung Fu les voor de kinderen, uitleg over panda’s en met name over de twee reuzenpanda’s die eind dit jaar naar Nederland komen (en een kijkje bij de bouw van hun toekomstige verblijf), een heerlijke lunch EN kijken naar de film Kung Fu Panda 3, die vanaf nu op DVD en Blu-Ray te koop is! En uiteraard ook nog rondlopen en kijken in Ouwehands Dierenpark, waar deze panda-dag plaatsvond.

kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-13

Wij waren nog nooit in Ouwehands Dierenpark geweest, dus dat op zich was al spannend. Het is een hele gezellige dierentuin, die een aantal prachtige dieren huisvest die je in andere dierentuinen niet ziet, zoals bijvoorbeeld een ijsbeer. We hebben ook enorm genoten van de prachtige aquaria en voor kinderen is er veel speelruimte. Wat leuk gedaan is, is dat er een klimtraject is rondom de apenverblijven en dat in het grote overdekte speelgebied ook allerlei dieren te zien zijn.

kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-21

Maar, we kwamen voor panda’s, en dan met name voor panda Po, die inmiddels zijn derde avontuur beleeft als Kung Fu Panda. Hieronder de beschrijving van deze animatiefilm:

Dit keer duikt Po’s lang vermiste vader op en reizen vader en zoon af naar een geheim pandaparadijs. Hier ontmoet onze favoriete vechter tientallen soortgenoten met een grote dosis aan humor en klunzigheid. Po heeft het erg naar zijn zin, totdat hij hoort dat slechterik Kai door China afreist en alle kungfu-meesters verslaat.

kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-5

Van Po wordt het onmogelijke verwacht: hij moet zijn luie en onhandige pandavrienden klaarstomen tot een leger van kungfu-panda’s! Zullen zij Kai verslaan en de eer van Kung Fu en het dorp redden?

De trailer van deze film, bekijk je hier >>>>

Het was echt een heerlijke film, en niet alleen voor de kinderen! Ik heb zelf ook erg genoten van de humor in de film. Er zit veel actie in en soms is hij erg spannend omdat de ‘slechterik’ wel erg slecht is… Deze film is wat mij betreft terecht geschikt bevonden voor kinderen vanaf 6 jaar, hoewel er best jongere kinderen zullen zijn die deze film ook leuk zullen vinden. De film duurt ruim anderhalf uur.

kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-14

Panda’s spreken tot de verbeelding van veel kinderen (en grote mensen). Ze zien er uiterst schattig uit, ook als volwassen dieren, zijn mooi om te zien en stralen een bepaalde rust uit. Uiteraard moet je niet geloven wanneer je ze ‘in het echt’ tegenkomt, dat je er dan lekker mee kunt knuffelen, maar om ze te zien, zowel in de animatie-film Kung Fu Panda 3, als in dierentuinen, is erg leuk.

kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-3

De manager van de afdeling dieren, kwam uitgebreid vertellen over panda’s. kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders11Meer informatie over deze dieren, en dan vooral over de twee reuzenpanda’s die naar Nederland komen, vind je hier >>>>

We mochten ook een kijkje nemen bij de bouw van het nieuwe verblijf van de twee reuzenpanda’s. Het gaat erg mooi worden en een nieuw bezoek aan Ouwehand wanneer Wu Wen en Xing Ya er wonen staat dan ook al in de agenda!

kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-10 kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-12

De kinderen kregen ook nog een workshop Kung Fu van een echte Kung Fu trainer. Behalve een warming up (komisch om te zien, al die verschillende kindjes met allemaal een groen Kung Fu Panda 3 shirt aan, die zich aan het opdrukken waren), werden er ook technieken geleerd. Mijn tweeling is thuis druk met oefenen om die verschillende stoten en schoppen (het zal ongetwijfeld anders heten…) synchroon uit te voeren 😉

kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-17 kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-15

Kortom: echt een fantastische dag. We hebben ervan genoten en de kinderen hebben al bepaald dat we vanavond (zaterdagavond is ons vaste gezinsfilm-avondje) Kung Fu Panda 3 gaan kijken!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Nu uit op DVD: De Inspirator

De film De Inspirator heb ik helemaal gemist in de bioscopen, maar toen ik er …

Share
Share