Hotel 13 – de dvd

Na ‘Het Huis Anubis’ heeft Studio 100 weer een enorm populaire tv-serie geproduceerd: Hotel 13. De eerste 40 afleveringen van seizoen 1 zijn nu ook op dvd verkrijgbaar. Hotel 13 wordt in Nederland bij Nickelodeon uitgezonden sinds september 2012. Al vrij snel zijn onze dochters van 6 jaar en 10 jaar de serie gaan volgen. Toen er een winterstop was in september, vielen ze even in een gat. Hoezo verslaafd?! Ze waren erg blij met het feit dat ik deze dvd mag recenseren.

Recensie
Het boek beschrijft het de avonturen die ook in seizoen 1 op televisie zijn te volgen. Acht jaar geleden heeft Tom Kepler in de tuin een geheimzinnig kaartje gevonden, waarin de afzender M. hem vraagt om in Hotel 13 op zoek te gaan naar kamer 13. Tom heeft dit nooit kunnen vergeten en heeft een vakantiebaantje gevonden in Hotel 13. Kamer 13 vinden is echter niet zo eenvoudig, die bestaat namelijk niet. En er lijkt een geheim te zijn in het hotel, wat het zoeken er niet makkelijker op maakt. Tom is niet de enige met een vakantiebaantje in Hotel 13. Ook Anna, Liv, Flo, Lenny en Victoria werken er in de zomervakantie. Ze vallen onder de strakke leiding van meneer Leopold, de baas van het hotel. Ook diens zoon Jack is prominent aanwezig. Samen gaan de vakantiekrachten op zoek naar de geheimen van Hotel 13 en naar kamer 13. Kamer 13 blijkt een tijdmachine te zijn. Maar pas op, alles wat je in het verleden verandert heeft invloed op de toekomst…

De DVD-box Hotel 13 bestaat uit 3 dvd’s met daarop 40 afleveringen en duurt ruim 8 uur Ik was erg benieuwd naar de lengte van de afleveringen. Ergens in november kwam ik er achter dat de eerste helft van de half uur durende tv-uitzending de aflevering van de vorige dag is en de tweede helft is pas nieuw. De afleveringen op de dvd zijn ongeveer 13 minuten lang. De eerste anderhalve minuut kan je snel doorspoelen, want dat zijn terugblik en begintune, blijven over zo’n 11,5 tot 12 minuten per aflevering. Op zich een leuke lengte, want kinderen kunnen snel tussendoor even een aflevering kijken en als ze er wat langer voor gaan zitten hebben ze zo een heel aantal afleveringen gehad. Persoonlijk kijk ik geen vijf afleveringen achter elkaar mee. Als volwassene heb je het dan wel gezien, maar ik laat ze met een gerust hart zonder mij verder kijken. Het is echt een soapserie voor kinderen.

Wist je overigens al dat het een Duitse soap is? Nagesynchroniseerd uiteraard, maar dat valt de kids niet op. De Duitse cast heeft de serie bij Studio 100 in Schelle opgenomen.

Er is geen twijfel over mogelijk, onze dochters zijn erg blij met de dvdbox. Ik weet niet hoe vaak ze al gekeken hebben, maar volgens mij zijn ze al minstens met de tweede ronde bezig. Groot succes dus. En wat mij al eerder was opgevallen, de sfeer van Hotel 13 is prettig en vriendelijk. De dames vonden ‘Het huis Anubis’ te eng en spannend, maar Hotel 13 vinden ze gewoon leuk.

TIP: het verhaal van Hotel 13 is ook als boek verschenen. Kijk hier>>

Bestel hier deze DVD>>


About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Nu uit op DVD: De Inspirator

De film De Inspirator heb ik helemaal gemist in de bioscopen, maar toen ik er …