Liefde kan mislukken

coverAls Portia’s huwelijk aan stukken barst , stort ze compleet in. Niet dat dat huwelijk nu was om over naar huis te schrijven… Het leek heel wat, het glamourleven in Florida, maar was niets meer dan een vergulde buitenkant zonder inhoud. In het dorp van haar jeugd, waar nauwelijks iets veranderd is, probeert Portia haar leven weer op orde te krijgen. 

Als ze hoort dat haar held van de middelbare school – Mr. Vernon, haar leraar Engels – door een gewelddadig voorval een kluizenaar is geworden, neemt ze het op zich zijn leven, en hemzelf, in ere te herstellen. Misschien, als haar dat lukt, kan ze ook haar eigen leven weer ter hand nemen. 

Tijdens haar queeste komen een goedgebekte oude non, een jongetje dat dol is op heavy metal en een voormalige heroïnejunk op haar pad. Drie personen die een plek in haar hart krijgen – en in dat van de lezer, die met Portia blijft hopen dat het goed komt met Mr. Vernon, en met haarzelf.

FullSizeRender

Recensie
Wat een heerlijk boek is Liefde kan mislukken toch! Een bizar verhaal, waarvan het eerste deel wordt verteld door Portia. Het begint in Portia’s inloopkast in haar huis in Miami. Ze betrapt haar man op heterdaad met een andere vrouw, heeft al zijn kostbare spullen vernield en verlaat hem. Om bij haar moeder terecht te komen, die een echte hoarder is en haar leven dwangmatig heeft ingevuld. Wat een bizarre achtergrond. En het wordt alleen maar gekker …! Een non die nergens van opkijkt en precies weet welke soort wodka ze wel en niet wil drinken, je verwacht het allemaal niet. Het boek blijft verrassen.

IMG_3836
Ik heb Liefde kan mislukken met heel veel plezier gelezen. Het leest snel en het verhaal is met veel humor geschreven. Ik bleef me vooral verwonderen over wat er nu weer zou gebeuren, over hoe het mogelijk is dat iemand in bepaalde situaties weet te belanden. Maar ik vroeg me vooral af wat er nu met Mr Vernon aan de hand zou zijn en hoe het met hem afloopt …

IMG_3838
Ik ging voor mezelf op zoek naar met wat voor andere boeken ik Liefde kan mislukken zou kunnen vergelijken. Als het gaat om het bizarre van het verhaal moest ik vrij snel denken aan Wat Milo zag . Dat Portia teruggaat naar haar ouderlijk huis, een aantal staten verderop, gaf mij associaties met De zwaartekracht van vogels. De vlotte schrijfstijl die je meesleept met het verhaal en die maakt dat je maar wilt doorlezen, deed me juist aan de boeken van John Green denken.

IMG_3846
O ja, ik schreef het eerste deel. Want ja, Liefde kan mislukken bestaat uit meerdere delen. In het eerste deel is Portia aan het woord, het tweede deel wordt beschreven vanuit Nate Vernon. Daarna is zijn moeder, de non Maeve Smith, aan het woord, zij het in de vorm van brieven want tegen die tijd dat ze in het verhaal aan de beurt is, leeft ze niet meer. Het laatste deel is voor Chuck Bass, is hij de nieuwe liefde van Portia?

IMG_3840
Het lijkt heel ingewikkeld, al die verschillende personen en verhaallijnen. En eerlijk gezegd is een korte samenvatting van het boek eigenlijk niet mogelijk. Maar als je in het verhaal zit, laat je je meeslepen en is het echt goed te volgen. Bizar, maar heel vermakelijk en onderhoudend! Het maakte mij ook absoluut nieuwsgierig naar de andere titels van Matthew Quick.

IMG_3847
Wees voorbereid op het lezen van een ‘bizar’ verhaal. Verwacht geen doorsnee hoofdpersonen, ze hebben allemaal iets bijzonders en dat is zo liefdevol beschreven, dat je zelfs voor de meest nukkige types een warm plekje in je hart krijgt. En wat ik ook erg leuk vind, is dat op de meest onverwachte momenten voor jou als lezer blijkt dat er verbanden en verwantschap is, en in de context van Liefde kan mislukken nog geloofwaardig ook!

Hier kan je vast een fragment van Liefde kan mislukken lezen.

Liefde kan mislukken – Matthew Quick
Roman, hardcover, 385 pagina’s, Uitgeverij Lemiscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Hieronder een link naar het nieuwe boek van Matthew Quick. Voor de recensie van Gefeliciteerd Leonard Peacock, klik hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share