Koken voor kleintjes

De eerste tijd geef je je kleintje natuurlijk alleen nog maar melk, maar na een aantal maanden kun je gaan starten met het aanbieden van de eerste hapjes. Mijn idee was om mijn dochter alles te laten proeven in de hoop dat ze een goede smaak zou ontwikkelen zodat ze (bijna) alles zou eten.

In die tijd ben ik eens gaan zoeken naar recepten die makkelijk te maken waren, maar die ook voor ons goed eetbaar zouden zijn. Er zijn natuurlijk meerdere websites te vinden met recepten voor kleintjes, maar er was er één die er voor mij helemaal uitsprong. En omdat ik ook andere moeders wil laten kennismaken met deze website wil ik deze hier onder de aandacht brengen.

De website is een blog van een vader. Op een vakantie voordat zijn dochter geboren was, zag hij hoe een jongetje van een jaar of tien voor zijn verjaardag een menu van schaal- en schelpdieren uitkoos. Op dat moment besloot hij dat als hij ooit kinderen mocht krijgen dat hij een kind wilde die alles zou lusten. Op zijn website wil hij graag zijn ontdekkingstocht delen en hij wil ook de recepten met ons delen.

Fantastisch toch? Iemand die zo gepassioneerd is met een hobby en deze hobby ook nog wil delen met anderen? Er zijn al veel recepten die ik heb uitgeprobeerd en mijn dochter is inmiddels ook een dreumes geworden, maar eten doet ze met veel smaak.

Vaak wordt er gezegd dat de echte smaak zich pas later ontwikkeld en dat kinderen op jonge leeftijd nog niet echt kunnen proeven, maar ik ben blij dat ik daar nooit in heb geloofd. Natuurlijk, ook ik ben geen voedingsdeskundige, maar ik ben er toch van overtuigd dat het aanbieden van zoveel verschillende smaken erg goed is voor de smaakontwikkeling van een kind.

Natuurlijk moet je, zoals met de meeste adviezen, je eigen gevoel volgen. Als jij het idee hebt dat bepaalde dingen niet goed zijn voor jouw kind, doe het dan niet. Of als je kind bijvoorbeeld allergieën heeft. Maar het is een erg mooi hulpmiddel bij het koken voor jouw kind en verder is Niels, de schrijver van deze site eerlijk, oprecht en als jij een vraag hebt, doet hij zijn best om die vraag te beantwoorden.

Kortom, wil jij ook zelf koken voor je kindje? Neem dan zeker een kijkje op de website www.kokenvoormijndochter.nl

Lees ook:
Snoepen is goed voor kinderen
Ouders moeten relaxter opvoeden
Reiskookboek Spanje

Share

About Martine

bodrumlover1@live.nl'
Ik ben een getrouwde vrouw en trotse thuisblijfmama van een dochter geboren in juni 2010.

Check Also

Gezond koken voor kinderen met deze tips

Vind je het moeilijk om gezond te koken voor je kids? Je bent niet de …

Share
Share