De Chinese nachtegaal

In het bos van de keizer van China woont een nachtegaal, die zo wondermooi zingt dat de keizer hem gevangen laat nemen, zodat hij altijd naar het gezang kan luisteren. Maar op een dag krijgt de keizer een geschenk: een mechanische nachtegaal, die er schitterend uitziet en ook echt kan zingen. De echte nachtegaal weigert samen met de onechte vogel te zingen. Hij ontsnapt en gaat terug naar het bos. Dan gaat de mechanische nachtegaal kapot en de keizer wordt ernstig ziek. Alleen de echte nachtegaal kan hem beter maken…

Recensie
Het bekende verhaal van Hans Christian Andersen is nu bewerkt in een nieuw boek De chinese nachtegaal. Ditmaal voorzien van schitterende prenten gemaakt door Quentin Gréban. Het verhaal is zo geschreven dat het geschikt is voor kinderen vanaf vier jaar. Begrijpelijk geschreven en door de pakkende schrijfstijl houd je de aandacht van je kind wel vast.

De prenten zijn erg mooi, maar misschien hier en daar wat saai voor jonge kinderen. Dus als jouw kind houdt van lekkere bontgekleurde prenten, zal dit boek niet aan hem of haar besteed zijn. Maar als je kind ook zacht gekleurde prenten wel kan waarderen en wel houdt van een mooi verhaal, dan kan dit boek zeker goed vallen. Bovendien draagt dit verhaal ook nog een boodschap met zich mee; iets wat ik zelf altijd wel een positief punt vind. Tevreden zijn met
wat je hebt en dat is zeker iets om bij stil te staan.

De Chinese Nachtegaal – Hans Christian Andersen
Sprookjesboek, hardcover, 26 pagina’s, De Vier Windstreken

Lees ook:
Kinderen van Nederland
De A van Abeltje
Minoes

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De zes dienaren

Als kind ging ik ieder jaar naar De Efteling, toen nog met alleen het sprookjesbos …

Share
Share