prentenboek

Lang Leve Olifant

Net als De stem van Bever behandelt Lang Leve Olifant een thema dat sterk leeft in onze samenleving. De felgekleurde, vrolijke illustraties van Jeska Verstegen houden het prentenboek echter luchtig en maken ‘anders zijn’ bespreekbaar met jonge kinderen.

Recensie

Wat is Lang Leve Olifant een fantastisch boek! De tekeningen zijn prachtig, niet te druk, met humorvolle details en ze geven goed weer hoe Olifant zich voelt. Het verhaal is goed opgedeeld in kleine stukken tekst waarbij de tekeningen perfect aansluiten. Hierdoor is het ook voor jonge kinderen een geschikt boek om voor te lezen. Mijn tweeling van 3 jaar was erg enthousiast.

Mijn oudste zoon van bijna 6 jaar (Denneth) heeft ook aandachtig meegeluisterd toen ik Lang Leve Olifant aan zijn broer en zus voorlas. Olifant komt er in het verhaal achter dat hij “anders” is, hij heeft flaporen en een slurf die niet recht in het midden hangt. Olifant wordt daar verdrietig en onzeker door. Toen we bij het stuk aankwamen dat Olifant niet wil dat zijn vrienden hem zo zien, zei Denneth: “Dat begrijp ik wel, mama, ik wil ook graag dat andere kinderen niet zien dat ik anders ben”. (Denneth heeft “andere hersenen”). Daarom was het zo prachtig om de opluchting op het gezichtje van Denneth te zien toen ik voorlas dat Bever en Varken zeggen dat Olifant juist door zijn “andere” oren en slurf hún Olifant was, en ik op Denneth op weer een andere manier kon laten merken dat “anders-zijn” je juist bijzonder maakt!

Lang Leve Olifant – Goudzand Nahar
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Vier Windstreken

Lees ook:
Van wie zijn die billen?
Mijn naam is Haas / Nooit meer nat
Angelina Ballerina

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.
Share
Share