baas in de keuken

Baas van de keuken (Boekenclub)

Baas van de keukenBaas van de keuken – M. Heylema
Kinderboek AVI E3, hardcover, 45 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier bij Bol.com >>

Vandaag ben ik kok.
De kok van het eten.
Ik ga naar de winkel.
Ik snijd groenten.
En ik doe alles in de pan.
Mmm, lekker!

Baas van de keuken is een boek om zelf te lezen en om voor te lezen. Met veel tekeningen en met letters die prettig lezen, óók als je dyslexie hebt.

Verschillende moeders en deskundigen geven hun mening over dit boek:

——————————————————-

Hanneke Blanksma:

Superleuk omdat het zo herkenbaar is. De jongen die boodschappen gaat doen en dan natuurlijk bijna vergeet wat hij ook alweer halen moest. Ook dat hij niet weet hoe de verschillende groenten heten en ze daarom maar aanwijst, is helemaal zoals dat inderdaad gaat. Dan de bozige mevrouw achter hem in de winkel, die vindt dat hij te langzaam is. Vervolgens laat hij natuurlijk zijn geld nog vallen. Maar hij laat zich door dit alles niet uit het veld slaan, in tegendeel. Hij krijgt wel een snoepje van de winkelier, twee zelfs, en de mevrouw die op een gebakje lijkt niet. Eigen schuld. In de keuken gooit hij van alles in de pan en speelt hij dat de keuken een circus is, de groenten zijn de wilde dieren. Hij is een groentetemmer! Alleen de banaan werkt niet mee, maar verder luistert alles naar hem die dag. Komt omdat hij de baas is.

Erg invoelbaar en daardoor leuk. Goede afwisseling van soorten woorden, langere, maar ook kortere. En soms ook hele lastige, zoals wanneer de jongen zich bijvoorbeeld afvraagt of hij nou een kindkok of een kokkind is. Ik vind dat leuk gevonden. Ook in de zinsopbouw zit voldoende variatie, dan weer enkelvoudige zinnen, dan weer samengesteld, tegenwoordige tijd afgewisseld met voltooid tegenwoordige tijd. Kortom: leerzaam en leuk.

——————————————————-

Nikky Lieuw – Schipper:

Tegenwoordig kun je de tv niet aanzetten of er is een kookprogramma aan de gang. Nu dan ook een boek over koken voor kinderen die leren lezen. Dit boek past daar dan ook prima bij.

De meeste kinderen houden van koken en helpen wel eens in de keuken mee. Zo ook de ik- figuur in dit boek. Hij haalt boodschappen en gaat aan de slag. Hij is de baas en hij bepaalt wat er gebeurt. Hij is als een groentetemmer en temt al de groente en snijdt deze in stukken. Ook gebeuren er kleine ongelukjes – een banaan valt op de grond.

Het is een duidelijk en makkelijk leesbaar boekje. Ook is het boek humorvol! Er zit een soort droge humor in, waar ik erg om kon lachen.

Natuurlijk eten pa en ma aan het einde van het verhaal het gemaakte gerecht. Maar wat is het eigenlijk? Weet jij het misschien?

Lees ook:
Jelle & Minke op bezoek bij de buren
Kaboutervoetbal
Mijn eerste moestuin

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het woeste boek van wolf en hond

 Wolf is wild. Hond is tam. Wolf woont in het bos op de berg. Hond …