echo 3d

25 weken zwanger

 

 

 

 

 

De baby
Je baby is nu 32 cm lang en weegt 650 gram. Je kind krijgt nu steeds meer haar en kleur. De gerimpelde huid begint ook steeds gladder te worden. Alsof de jas van huid je kindje steeds beter past.

Je baby is nu zo groot, dat hij niet meer losjes in het vruchtwater zweeft. Je kindje kan nog flink draaien, maar de ruimte voor beweging wordt al wat krapper. Je merkt daardoor ook steeds meer van de bewegingen van je baby. Als je zachtjes met je handen op je buik drukt, kun je hem of haar wakker maken. Je verloskundige kan je wellicht ook vertellen hoe je kindje ligt. Dan kan je zelf ook proberen of je het hoofd, rug en benen voelt.

Je lijf
Je baby is niet de enige met meer haren. Je bos met haren is voller en glanzender dan ooit. Het is niet zo dat je steeds meer haar krijgt, maar dankzij hormonale veranderingen valt je haar minder snel uit. Geniet er maar van, want deze “extra haren” vallen na de geboorte met plukken weer uit.

Voornamen
Ben je al begonnen na te denken over een naam voor de baby? Het kiezen van namen is een belangrijke beslissing, maar is ook vooral leuk. Kies je voor één voornaam of krijgt je baby meerdere namen? Wil je jouw kind vernoemen naar opa/oma, je favoriete locatie (Venetië, waar ze verwekt is) of persoon die je belangrijk vindt? Wil je een klassieke naam, een aparte naam of een een oer-Hollandse naam? Keuze genoeg en veel om rekening mee te houden. Je partner heeft zo zijn ideeën, past de voornaam wel bij de achternaam en hebben niet alle kinderen uit je buurt dezelfde naam? Bekijk eens een paar babynamen boeken in voor suggesties. Lees meer over het kiezen van namen>>

Lees ook:
24 weken zwanger
26 weken zwanger
Ik ben …. zwanger, alle weken op een rij
Alle zwangerschapsonderzoeken op een rij

About Mira Ahles

Ondernemer, blogger en oprichter van TrotseMoeders.nl, TrotseVaders.nl & de Club van Slechte Huisvrouwen. Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Nieuws over kinkhoest-vaccinatie voor zwangeren

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) neemt het advies van de Gezondheidsraad over om alle zwangere vrouwen …

One comment

  1. Debbie Roosendaal

    capre diem love newborn

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten