Aubergines bevatten veel vezels en slechts 20 calorieën per 100 gram. Ze zijn vet-, koolhydraat- en glutenvrij en bevatten, naast vitamine C ook magnesium en foliumzuur. En… je kunt er een heleboel verschillende gerechten mee maken. Neem maar eens een kijkje …
Read More »‘Dat zal lekker smaken’
Doelgroep van dit kookboek zijn gezinnen met (jonge) kinderen. De eerste tien pagina’s worden gevuld met informatie over het hoe, waarom en wanneer baby’s overgaan op vast voedsel. Daarbij tips en trucs, voorlichting over gezonde voeding en biologisch eten en …
Read More »Zalmpakketjes uit de oven, met sinaasappel – recept uit Lekker Opscheppen!
Een van de favoriete kookboeken van mijn dochter (8) en mij is het boek van Karin Luiten: Lekker Opscheppen! Een kookboek voor kinderen wat er erg aantrekkelijk uit ziet, vol staat met leuke weetjes, maar uiteraard ook recepten bevat van …
Read More »Wortelsoep met kokos – recept uit Lekker Opscheppen!
Een van de favoriete kookboeken van mijn dochter (8) en mij is het boek van Karin Luiten: Lekker Opscheppen! Een kookboek voor kinderen wat er erg aantrekkelijk uit ziet, vol staat met leuke weetjes, maar uiteraard ook recepten bevat van …
Read More »Gezond lekker eten – kookboek voor volwaardige voeding
Gezond lekker eten is een volledig, origineel Nederlands basiskookboek, waarin op het gebied van gezonde voeding letterlijk alles te vinden is. Het heeft een ongekende rijkdom aan praktische ideeën om et voedingspatroon met gebruikmaking van volwaardige ingrediënten en nieuwe bereidingstechnieken …
Read More »Boekweitpannenkoeken [recept]
Deze week een recept uit het kookboek Van gifbelt naar tempel van Jacqueline van Lieshout, namelijk de boekweitpannenkoeken die ik ook gemaakt heb tijdens de workshop ‘gezonde lunch-box voor kinderen’. Even kort over boekweit: boekweit is geen graan maar een kruidachtige plant en …
Read More »Verse spinazie met spekjes [recept]
Spinazie is behalve gezond ook erg lekker. Het is gemakkelijk en snel te maken (max 15 min) en eenvoudig te combineren met smaakversterkende ingrediënten. Ik geef hier mijn “eigen” recept met wat variaties. Hier een eenvoudige manier om zelf spinazie …
Read More »Chocolade: gezond of alleen maar lekker?
Dat het lekker is, is voor de meeste mensen een feit. Maar of het ook gezond is om chocolade te eten? Chocolade (met name pure chocolade) bevat antioxidanten en de stof procyanidine helpt om de bloeddruk te verlagen. Deze eigenschappen …
Read More »