Ninja Turtles – wie is wie

De Ninja Turtles zijn weer helemaal “in”. Inmiddels zijn er al meerdere leuke bioscoopfilms over de Teenage Mutant Ninja Turtles gemaakt. Om mee te kunnen praten, moet je natuurlijk wel minimaal de namen van de Ninja Turtles weten. Daarom hier een wie-is-wie:

4 verschillende Ninja Turtles – 4 kleuren

  • Blauw: Leonardo is de leider. Hoewel de Ninja Turtes allemaal tieners zijn, is hij het meest volwassen. In het Nederlands wordt hij ook wel Leo genoemd. Zijn naam komt van Leonardo da Vinci.
  • Paars: Donatello is de uitvinder. Hij is heel slim en bedenkt allelei dingen zoals voertuigen en gadgets. In het Nederlands wordt hij soms Donny genoemd en zijn naam komt van de beeldhouwer Donato di Niccolò di Betto Bardi.
  • Rood: Raphael is de sterkste van de vier en soms wat agressief. Hij vindt het lastig om niet de baas te zijn. Zijn naam (in het Nederlands afgekort tot Raph) komt van Raffaello Sanzio.
  • Oranje: Michelangelo is niet zo slim maar wel een goede vechter en sporter. Hoewel iedere Ninja Turtle gek is op pizza, is een pizza voor hem het ultieme eten. Zijn naam, in het Nederlands Mickey, komt van Michelangelo Buonarroti.

De sensie (leraar) van de Ninja Turtles is ninjameester Splinter. Hij was een rat die gemuteerd is. Hij heeft niet, zoals de Ninja Turtles, de naam van een Italiaanse kunstenaar uit de Renaissance gekregen. Hij is wijs en een soort vaderfiguur voor de Teenage Mutant Ninja Turtles.

Hoe de Turtles en Splinter gemuteerd werden tot hoe ze in de stripboeken, series, films en games zijn, is niet eenduidig. Zelf vind ik de uitleg in de actiefilm uit 2014 erg leuk, maar precies hoef je het niet te weten, het gaat vooral om de avonturen die ze als mutanten meemaken, en hun strijd tegen “Shredder” en andere vijanden.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De geheimen van een mediterrane keuken

De geheimen van een mediterrane keuken – Italiaanse pasta en pizzagerechten is een kookboek wat …

Share
Share