Wil de Krokodil – feestelijke premiere [verslag]

Zondagochtend 4 december is het eindelijk zo ver! De première van de familiefilm Wil de krokodil!

Linde is al een paar dagen bezig met voorbereiden: wat trek ik aan, hoe doe ik mijn haar, laarzen poetsen en een mooi notitieboekje zoeken voor de eventuele handtekeningen. Jayda staat op haar lijstje om een handtekening aan te vragen en hopelijk samen mee op de foto te kunnen. Jayda zingt en danst in de meidengroep Unity en heeft nu voor het eerst een stem ingesproken van een personage in een film. Zij is de stem van Trudy, een klasgenootje van de hoofdpersoon in de film, Josh.

Judith en Ezra gaan gezellig met ons mee naar Amsterdam, waar de première is in Pathé Arena. Ezra is gek op dieren en heeft er ook veel zin in.

Als we in de hal van de grote bioscoop komen, krijgen we een polsbandje om en is alles prachtig versierd met groene en gouden ballonnen onder andere. Het ziet er heel feestelijk uit! We mogen naar de eerste verdieping en daar is het al flink druk. Er is een groene loper met veel bekende Nederlanders die stemmen hebben ingesproken of op een andere manier hebben meegewerkt aan deze film. We zien ook interviewers, veel camera’s, microfoons: er gaat een wereld voor ons open. Je kunt ook allerlei lekkers halen: croissantjes, krentenbolletjes, thee, sap, popcorn in 2 smaken en churro’s. Wat een luxe!

We pakken wat lekkere dingen en al snel ziet Linde Jayda staan. Ze staat niet op de groene loper maar ‘gewoon’ tussen de bezoekers en zoals later blijkt, ze staat bij haar ouders en broertje en zusje. Linde vindt het even spannend maar samen lopen we naar haar toe en dan vraagt Linde of Jayda met haar op de foto wil. Dat wil Jayda en breed lachend poseren ze! Dan vraagt Linde ook nog een handtekening en die pronkt nu in haar notitieboekje.

Wil de krokodil staat ook op de groene loper in de spotlights. Je kunt ook met hem op de foto en dat willen Linde en Ezra wel. Wil is een lieve krokodil en poseert vriendelijk met allemaal kinderen om zich heen. Als we later de film zien, wordt het duidelijk dat Wil best een beetje verlegen is, zeker met grote groepen mensen voor zich. Ezra staat heel leuk op de foto met Wil en krijgt als laatste ook nog een high five!

Linde krijgt de smaak te pakken en scoort nog twee handtekeningen en foto’s op de groene loper en dan gaan we de bioscoopzaal in. Op alle bioscoopstoelen ligt een tasje met lekkere en leuke inhoud erin. Wat een verwennerij. Voordat de film begint komt Stefania oplopen en zij stelt de hele stemmencast voor aan het publiek. Super leuk om ze zo allemaal even te horen spreken over de film en hoe het was om de stemmen in te spreken en te zingen. Want Wil de krokodil zingt in plaats van dat hij praat. Soy Kroon heeft alles ingezongen en dat klinkt heel gaaf.

Wil de krokodil: de film
We vonden de film heel leuk: de mama’s en Linde en Ezra, die van verschillende leeftijden zijn, genoten. Het is een echte familiefilm waar je als heel gezin met elkaar naar toe kunt! Het verhaal is mooi, soms wat verdrietig en droevig, maar gelukkig komt alles goed aan het einde en konden we lachend THE END zien verschijnen op het beeld. Onze tip: een hele leuke film om met elkaar heen te gaan in de kerstvakantie!

We gingen met een vrolijk gevoel de bioscoopzaal uit! Deze film is “waanzingend” aldus Ezra!

Share

About Eline de Weger

k ben Eline, moeder van drie kinderen, twee jongens en een meisje. Inmiddels zijn ze 16, 13 en 11 jaar oud. Wat gaat de tijd enorm hard: cliché, maar ik ervaar het wel zo. Een hond en kat maken ons gezin compleet. Een van de twee wil altijd wel geknuffeld worden. Ik geniet er enorm van dat ik weer meer mijn eigen tijd kan indelen nu de kids ouder zijn. Elke fase heeft z’n charme!

Check Also

K3 – Vleugels [première-verslag van de nieuwe show van K3]

Het verslag van de première van de nieuwste show van K3: Vleugels komt van mijn …

Share
Share