Paard beschermen tegen de kou? Dit moet je erover weten

Je paard tegen de kou beschermen in de winter

Wil je je paard beschermen tegen de kou? Wanneer de winter aanbreekt, is het belangrijk om extra op bepaalde zaken te letten. Zo heb je bijvoorbeeld regendekens nodig om ervoor te zorgen dat je paard beschut is tegen de regen.

Waar moet je op letten als je jouw paard wilt beschermen tegen de kou? In dit artikel geven wij daar antwoord op. Lees snel verder voor meer informatie.

Een goede schuilplaats

In de winter heeft je paard een goede schuilplaats nodig, zodat deze optimaal tegen de kou beschermd is. Wanneer je paard buiten staat, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je paard ook een schone en droge plek heeft waar hij naartoe kan lopen. Een dikke laag stro op de vloer is hierbij een aanrader. Wanneer je paard op stal staat, zal je deze waarschijnlijk voorzien van een halster voor paarden, hooi of haver en andere toebehoren. Ook als je paard op stal staat, is het belangrijk de stal van veel stro te voorzien. Bij voorkeur heeft de stal een temperatuur rond de 15 graden. Zorg er hierbij ook voor dat er continue luchtstroom is.

Denk aan warme dekens

Warme dekens zijn onmisbaar tijdens de wintermaanden. Misschien scheer je je paard wel of heb je dit niet gedaan. Als je je paard niet geschoren hebt, dient deze over een dikke vacht te beschikken. Als je je paard wel geschoren hebt, is het belangrijk een aangepaste deken te kopen. Als je paard vooral buiten staat, kun je het beste gaan voor een waterdichte en stevige deken. Deze is bestand tegen diverse weersinvloeden. Wanneer je paard op stal staat, is het belangrijk te zorgen voor een fijne deken waarbij de vulling is afgestemd op de temperatuur in de stal.

Let op het drinkwater

Wanneer het winter is, is de kans groot dat de drinkbakken van je paard bevriezen. Daarom is het belangrijk erop te letten dat je paard over vers water beschikt. Je kunt eventueel een stuk hout in de trog plaatsen, zodat het water niet bevriest. Wanneer je paard veel buiten verblijft, dien je hier net even wat extra op te letten. Als je paard geen drinkwater heeft, kan deze sneeuw gaan eten. Dit kan zorgen voor nare ziektes zoals koliek.

Wees ziektes voor

In de wintermaanden worden niet alleen mensen sneller ziek. Ook paarden kunnen te maken krijgen met verschillende ziektes. Ontworm je paard dan ook grondig in de winter zodat deze geen gewicht verliest. Check ook of er wondjes zitten op de benen van je paard. Paarden hebben in de winter meer gevoelige benen, waarbij ze sneller te maken kunnen krijgen met mok.

Ook je paard optimaal beschermen tegen de kou? Maak gebruik van onze tips.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Waarom is de jas zo’n belangrijk kledingstuk?

Hoewel iedereen weer een eigen favoriet kledingstuk heeft, wordt de jas over het algemeen gezien …

Share
Share