Het eiland

Zo af en toe word ik extra verrast door een uitgever. Zo kreeg ik laatst niet alleen een mooi ingepakt boek, maar ook allerlei lekkers om van te genieten tijdens het lezen van het boek! Nu is Het Eiland van Libby Page een boek waar je sowieso warm van wordt, maar met deze extra verrassing was het dubbel feest om dit boek te lezen!

Algemene informatie
Libby Page is bekend van de internationale bestseller Het zwembad. Nu is Libby Page terug met Het eiland, dat over vriendschap en persoonlijke groei gaat. “Soms moet je ergens naar terugkeren om verder te kunnen.”

Het eiland is uitgegeven door uitgeverij Ambo|Anthos als paperback van 416 pagina’s. Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Samenvatting
De wereld van Lorna is klein en veilig: ze houdt van haar tienerdochter Ella en met z’n tweetjes kunnen ze de hele wereld aan. Maar na bijna twintig jaar verruilen ze Londen voor het piepkleine eiland Kip bij de Schotse kust. Lorna is daar opgegroeid en vertrok er toen ze achttien was, met de bedoeling er nooit meer terug te keren. Nu zijn ze er weer even, voor de begrafenis van Lorna’s ouders, die Ella nooit ontmoet hebben.

De wereld van Alice is klein maar vol: ze houdt van de gemeenschap op Kip en geeft yogalessen waar vrouwen van over het hele eiland op afkomen. Haar huwelijk met Jack, de broer van Lorna, heeft echter betere tijden gekend. Ze hoopt dat Lorna haar wat meer over hun jeugd kan vertellen, om zo Jack beter te begrijpen. Zodra Jack zijn zus na al die tijd weer ziet, is het duidelijk dat twintig jaar radiostilte niet zomaar te overbruggen valt. Kan Lorna’s thuiskomst betekenen dat ze weer verder kunnen met hun leven?

Mening
Een verhaal wat zich op een eiland afspeelt, geeft meteen een bijzondere sfeer. Met name de hechte gemeenschap op het eiland en de manier waarop de bewoners met elkaar omgaan is zo anders dan bijvoorbeeld in een stad of zelfs een dorp! Libby Page bechrijft dit erg mooi waardoor ik zelf graag naar “Kip” zou willen verhuizen!!

Maar het gaat natuurlijk over Lorna en Alice die afwisselend een stuk van het verhaal “vertellen” in het boek. Een verhaal wat meerdere lagen bevat en de emoties zijn goed beschreven. Hoewel je Het eiland een “feel-good-roman” zou kunnen noemen, heeft dit boek wel wat meer diepgang dan veel andere boeken in dit genre.

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Het museum van verbroken beloftes

Het museum van verbroken beloftes van Elizabeth Buchan gaat over onvervulde liefde. Gesitueerd in Praag …