De prachtige onderwaterwereld van Burgers’ Zoo: Ocean [verslag]

Aan het eind van de Kerstvakantie, aan het begin van dit nieuwe jaar, mochten we voor TrotseMoeders een bezoek brengen aan Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. Ons bezoek was bedoeld om ons eens te verdiepen in de prachtige onderwaterwereld Burgers’ Ocean.

Een groot voordeel van het bezoek aan Ocean is dat je binnen loopt….wij troffen namelijk typisch Nederlands baggerweer! En gelukkig zijn er veel meer dingen “overdekt”.

Allereerst mochten we nog even van de Pasar Malam genieten…van typisch Indonesische hapjes en spulletjes in gezellige kraampjes.
We begonnen ons bezoek met… sponsjescake en spekkoek!

Maar we kwamen natuurlijk voor Ocean… één van mijn favoriete plekjes in Burgers. De onderwaterwereld is mooi, divers en heel indrukwekkend! Het leuke is dat het de kinderen ook echt boeit, dat ze overal stil gaan staan om te kijken.

Overal in Ocean heb je grote ruiten, kleine doorkijkjes , hoekjes en zelfs een tunnel waar je doorloopt, waar grote pijlstaartroggen om en over je heen zwemmen! Afwisselend kom je ook verlichte informatieborden en infokaarten om om te slaan tegen.

Soms komen ze “bekenden” tegen, zoals Nemo, Dory en Bruce uit de Disneyfilm Finding Nemo. Soms staan ze zich te verbazen, zoals bij de kwallen…..dat dat ècht dieren zijn….

Freek Vonk kwam natuurlijk ter sprake (denk aan zijn aanvaring met een haai). En bij de pijlstaartroggen moesten we uiteraard aan de Australiër Steve Irwin denken, die volkomen onverwachts werd gedood door dit dier. Gespreksstof genoeg dus!

Zo mooi om de onderwaterwereld zo duidelijk en van dichtbij te kunnen bekijken. Er ligt zelfs een “scheepswrak” op de bodem, om het nog interessanter te maken. Dus als je (misschien voor één van de leuke extra activiteiten van Burgers’Zoo) naar Arnhem komt, zou ik zéker een rondje Ocean meepakken. Dat is zó de moeite waard.

Naast Ocean hebben we ook nog een “algemeen rondje” door de dierentuin gelopen, waar we o.a. olifanten en stokstaartjes hebben gezien, maar we troffen zoals eerder genoemd een regenachtige dag, dus zijn we ook lekker binnen naar de vlinders wezen kijken en hebben we de binnenspeelplaats bezocht. Kinderen t/m 12 jaar kunnen zich hier heerlijk uitleven terwijl de ouders even bij kunnen komen aan de picknicktafels die er staan. Dat er verschillende mogelijkheden zijn om je binnen te vermaken is echt wel heel fijn op zo’n dag…

En voor de ouders onder ons die al wat grotere kinderen hebben… mijn kinderen vonden het ook geweldig om op de WiFi van het Park Pokémons te vangen haha! Floortje heeft haar mooiste/beste figuurtje tot nu toe (of met de meeste punten of iets dergelijks, ik heb er zelf geen verstand van) deze dag in de dierentuin gevangen…

Al met al hebben de meiden een geslaagde afsluiter van de Kerstvakantie beleefd deze dag en hebben ze een mooi verhaal te vertellen als ze weer op school zijn!

Ook naar Burgers’ Zoo? Klik dan hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …