TrotseMoeders.nl 4 dagen tussen de gamers op Campzone [verslag]

Mijn kinderen houden van ‘gamen’ en als Trotse Moeder vind ik het belangrijk (en leuk) om te weten wat mijn kinderen bezig houdt, dus kijk ik regelmatig mee, laat ik me de ins en out van games uitleggen en “mag” ik af en toe zelfs meedoen.

Voor mijn oudste zoon van 15 is gamen echt een passie. Een verblijf op Campzone was dus zeer aantrekkelijk. Maar om hem alleen te laten gaan is nog net een te grote stap, dus ging ik mee.

Voor wie nog niet van Campzone gehoord heeft:

CampZone 2019 – het grootste gaming event van Nederland op een nieuwe locatie.

Onderweg dus, naar Veghel. Een auto vol met kampeerspullen en computers-met-toebehoren. Eenmaal op het terrein van Campzone een mooi plekje gezocht aan de rand van het veld naast de ’tent voor tentloze nerds’ waar mensen zoals wij, die geen gezamenlijke gamerstent hebben, terecht kunnen.

Het opzetten van de tent met een puber die liever meteen zijn computer gaat installeren, is een uitdaging gebleken… Maar goed, de tent stond uiteindelijk en zoonlief kon zich gaan settelen in de gamerstent.

Behalve wanneer ik een bordje eten afleverde bij mijn zoon en kon meekijken met waar hij mee bezig was, heb ik weinig van zoonlief gezien. Hij was helemaal in zijn element in de ’tent voor tentloze nerds’ waar een aantal mensen waren die we vorig jaar al hadden leren kennen, maar ook een aantal mensen die er ‘nieuw’ waren. Sommige ouders met hun kind, soms waren deze ouders zelf in de beginjaren van Campzone frequente bezoekers geweest en wilden ze hun kinderen mee laten genieten van de fijne sfeer. Soms waren ze er echt voor het eerst.

Mensen die niet zelf gamen, maar genieten van de sfeer. Mensen die meedoen aan een van de vele competities die er georganiseerd worden. Mensen die me vrienden meekomen, gewoon voor de gezelligheid. Mensen die er beroepsmatig zijn. Kortom: een mix van mensen die allemaal op een eigen manier genieten.

Wat de mensen die ik gesproken heb, gemeen hebben was dat ze relaxed en toegankelijk waren. Niet iedereen komt om te gamen, sommige mensen komen voor de sfeer van ‘alles is prima, zolang je je vermaakt’. Wij waren er 4 dagen en in die dagen heb ik geen ruzie, geen wangedrag gezien. Sommige vriendengroepen feesten tot diep in de avond, maar er is geen enkele overlast. Heel bijzonder!

Behalve gamen, zijn er dagelijks diverse activiteiten. Van Cosplay tot een springkussen en van een fysieke versie van Pong tot een heuse hackzone, voor iedereen, jong en oud, is er wel iets.

Los daarvan zijn er ‘hot-tubs, een ‘zwembad’ en eettentjes. Er rijdt een ijswagen rond die hoorbaar laat weten meerdere smaken schepijs bij zich te hebben.

Ook in de tent-voor-tentloze-nerds zijn activiteiten. Vrijblijvend uiteraard. Wij hebben meegedaan met een gezellige barbecue en mijn zoon heeft zijn VR-set opgezet om er anderen wegwijs in te maken.

Verder heb ik lekker in de zon zitten lezen, af en toe wat over het terrein gewandeld, bij mijn zoon gekeken of bij een van de competities, genoten van de sfeer en van overvliegende drones / langsrijdende auto’s op afstandsbediening, van de manier waarop alles weer perfect georganiseerd was, van de vriendelijke mensen en van er even relaxed tussenuit zijn.

Volgens jaar gaan mijn zoon en ik graag weer. Weer iets langer (is het plan) en misschien gaat de tweeling ook mee. Er is meer dan genoeg te doen!

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Dutch Heroes Comic Con: Wat te verwachten

24 & 25 juni 2023 komt Dutch Heroes Comic Con (DHCC) weer terug in Nederland. …

Share
Share