SES – Ik leer knippen [recensie]

Ik kon mijn geluk niet op toen ik zag dat ik met mijn zoontje het “ik leer knippen” setje van SES mocht uitproberen. Het toeval wil namelijk dat ik dit bijna voor mijn zoontje had gekocht maar op het laatste moment had geswitcht voor de “kleuren met water” set (overigens ook een groot succes). Nu kon ik mijn zoontje nóg een cadeautje geven waarvan ik zeker wist dat hij erg blij zou worden.

De SES pakketjes zijn tot nu toe een groot succes gebleken bij mijn zoontje en hij is sinds kort erg gefixeerd op de schaar. Hij mag het al af en toe proberen maar kan het nog niet heel goed omdat hij pas 2,5 jaar is Dit is dus de uitgelezen kans om het te leren. Hoewel het pakketje voor 3 jaar en ouder is denk ik dat het voor kinderen die erg voor zijn in fysieke ontwikkeling en uiteraard onder streng toezicht al wel kan.

De plaatjes die geknipt moeten worden zijn nog wat moeilijk voor mijn 2,5-jarige, maar dat lijkt hem niks te deren. Hij kan zijn lol niet op met het knippen en we hebben er voor het gemak ook een prittstift bijgepakt zodat de uitgeknipte delen (met een beetje hulp van mama) meteen opgeplakt kunnen worden. Voor een peuter is er bijna geen grotere lol dan lekker de hele dag fröbelen en knutselen. Mijn zoon is vaak snel klaar met kleuren en tekenen, maar van plakken, knippen en verven krijgt hij nooit genoeg. Deze “ik leer knippen” set is daarom echt een aanrader voor alle kindjes die het knutselen aan het ontdekken zijn.

Het prettige aan de setjes is dat er meestal een bepaald “trucje” in zit. Bij het verven met water is het bijvoorbeeld dat je met water juist de kleuren krijgt en niet kunt knoeien en bij dit setje is de schaar de ster van het verhaal. De schaar kan namelijk alleen in papier knippen en niet in haren of kleding. Daardoor lopen andere materialen geen gevaar. Ik moet zeggen dat je het wel merkt aan de schaar. Het knippen gaat bij gekreukte delen of hele kleine randjes wat moeizamer. Toch maakt dat niet heel veel uit, het knippen is leuk genoeg. Note to self: wel even zorgen dat de belangrijke brieven een eindje uit de buurt blijven, want als ze eenmaal de smaak te pakken hebben…

Het SES Ik leer knippen XXL pakket bestel je hier >>>>

About Myrthe Wesseling

myrthe_wesseling@hotmail.com'
Ik ben Myrthe, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend en zoontje van bijna 1,5. Veel moeders zullen beamen dat het meest verbijsterende aan het krijgen van een kind is, dat je na 1,5 jaar moederschap nog steeds het gevoel hebt alsof je pas net om de hoek komt kijken. Alles blijft je verwonderen en je kind blijft je elke dag verrassen, daarom is het ook zo leuk om dit met andere ouders te kunnen delen.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …