Het nieuwe mentaal – Elke Geraerts

In haar bestseller ‘Mentaal Kapitaal‘ toonde neuropsychologe Elke Geraerts hoe we ons brein beter kunnen wapenen tegen stress, burn-out en andere mentale problemen. In Het Nieuwe Mentaal gaat ze een stap verder: het is hoog tijd dat we onze maatschappij aanpassen aan ons brein, en niet omgekeerd. Aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek laat ze zien hoe wij allemaal bewuster kunnen kiezen voor meer mentale groei. Ze ontmaskert de mythe van time management, legt uit waarom onze eeuwige zoektocht naar een betere work-life balans tevergeefs is, verklaart hoe empathie kan leiden tot succes, en beschrijft hoe leiderschap er in de 21ste eeuw zal uitzien.

Het resultaat is een krachtig pleidooi om met meer lef aan het roer te staan van ons eigen leven en voor ons brein die keuzes te maken die ons op lange termijn gelukkiger en succesvoller zullen maken. Elke geeft je bovendien 26 uitdagingen om een half jaar lang jouw eigen lef te vergroten. Een absolute must-read voor iedereen die mentaal sterker wil staan! 

Over Elke Geraerts
Elke Geraerts is doctor in de psychologie en bekleedde verschillende academische posities bij universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Ze is internationaal bekend voor haar academisch werk. Getriggerd door haar wetenschappelijke inzichten over mentale veerkracht, startte ze met Pia Buysse het bedrijf Better Minds at Work. Dit internationale consultancybedrijf richt zich op het verhogen van mentale weerbaarheid, energie en productiviteit van medewerkers en bestaat inmiddels uit een dertigtal psychologen, artsen en consultants.In haar nieuwe boek ‘Het Nieuwe Mentaal’ inspireert ze om meer lef aan de dag te leggen, zowel als mens, leider en organisatie.

Elke haalt haar energie uit het ontdekken van nieuwe mensen, nieuwe persoonlijkheden en nieuwe werkuitdagingen. Ze vindt veel energie bij haar gezin en familie, met hen reist ze het liefst naar andere culturen; ze vertoeft graag in San Francisco, Kaapstad en Kyoto en vindt rust in de songs van Leonard Cohen.

Recensie
Wie mijn recensie heeft gelezen over ‘Mentaal kapitaal’ weet dat ik veel moeite had met dat boek. De informatie in het boek ‘mentaal kapitaal’ was niet helemaal mijn stof, waardoor ik ook een beetje op zag om me door het boek ‘het nieuwe mentaal’ te worstelen.

Onnodig zo blijkt, want ik vind het boek ‘het nieuwe mentaal‘ anders geschreven. Veel voorbeelden in dit boek zijn herkenbaar waardoor je het makkelijk met jezelf kan vergelijken. Het geeft een andere kijk over hoe wij met onze dag en ons druk leven zouden moeten omgaan en geeft praktische tips om het zelf toe te passen Vooral het lijstje “uitdagingen voor mensen met lef” is een lijstje wat iedereen zou moeten proberen om beuwster om te gaan met situaties. Want eens bijhouden hoeveel uur wij met onze smartphone bezig zijn en het gebruik van de sites is iets wat je heel bewust maakt van de tijd die we hierin stoppen.

Schakel een week lang telkens na je werk een uur lang je social media eens uit, is eveneens een tip die me bewust maakt hoeveel tijd hier aan besteed word. Zonde, want je kan ook meerdere malen per dag dagdromen en luisteren naar je favoriete muziek, aldus Elke Geraerts. Muziek is nodig om je brein te ontspannen.

Wil je dus bewust je leven en werken aan passen aan de behoeftes van je brein, dan raad ik je zeker aan om ‘Het nieuwe mentaal te lezen’!

Het nieuwe mentaal – Elke Geraerts
Nederlands – Informatief – 240 pagina’s – Uitgeverij Lannoo
Bestel ‘Het nieuwe mentaal’ hier >>>>

 

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Het licht van Luna Park [bespreking]

Steeds wanneer ik denk dat het onmogelijk is om een nog unieker boek te vinden …

Share
Share