De Wilde Stad: een parel van een film! [verslag]

De Wilde Stad schetst een beeld van de grote stad vanuit een totaal nieuw perspectief, namelijk dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten.

Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een film die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien.

De filmmuziek is in samenwerking met het platenlabel Top Notch samengesteld met nummers van onder andere The Kik, Spinvis, Sef, Thomas Azier, My Baby en Manke Nelis. Dit maakt de film tot meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu.

De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven, simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice over: Martijn Fischer).

 

We mochten naar de film “De wilde stad”. We hadden via de media al een idee gekregen waarover de film ging, en dat roept toch nieuwsgierigheid op. Lekker comfortabel in de bioscoop gezeten, zagen we de film op ons afkomen.
De film begon met versnelde opnames van Amsterdam. Zowel vanuit de lucht, als vanaf de grond. De snelheid en het harde geluid wat het gaf, was een goede afwisseling in de film om de levensomstandigheden van de dieren te tonen. We zagen dat de kat, Abatoetoe, van zijn baasje te eten kreeg, en vervolgens de deur uit ging.

De kat ging ook via een andere weg het huis uit. De film kijk je door de ogen van de kat! Heel leuk is dat. De stem van de kat horen we via Martin Fischer. De verwondering staat ook op zijn snuitje te lezen, net zoals wij die voelen.
We zien ratten, brutale meeuwen, vosjes, duiven, het broeden en het uitvliegen van vogeltjes.

Ook van eenden tot ze zelfstandig genoeg zijn. Zelfs rivierkreeften. Ook de buizerds moeten in leven blijven en nemen zo’n klein kuikentje mee, als ze het te pakken kunnen krijgen. En dan weer afwisselende beelden van de stad met zijn herrie en snelheid. Onze grote verwondering zit in meerdere dingen!

Allereerst, wat een idee om op deze manier dieren te filmen. Ook het feit dat we daar zelf nooit aan gedacht hadden, terwijl het natuurlijk begrijpelijk is dat er ook dieren in een stad leven. De film is er een van totale ontspanning. Boeiend om te volgen en verbazing over de prachtige beelden.
Ontspanning? Bij deze film is succes verzekerd.

De Wilde Stad duurt 85 minuten en is erg leuk om met kinderen naar toe te gaan. Het geeft ze echt een andere kijk op de wereld om hen heen.
Voor meer informatie en om te kijken waar De Wilde Stad in de bioscoop te zien is, klik hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share