Escape Room [recensie]

Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.

En nu staat Het voor me, in levenden lijve.

Ik schud Het de hand.

En Het heeft geen idee wie ik ben.

Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken.

Het is gewoon een speler, net als die andere drie.

Vier vrienden geven zich op voor een escape room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan?

Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

Recensie
Dit is echt een boek om in één keer uit te lezen. Vanaf het begin wordt je in het verhaal meegezogen en wil je weten hoe het verder gaat EN hoe het gaat eindigen…. Dat laatste ga ik echt niet vertellen, je moet Escape Room echt zelf lezen!

Escape Room is een populaire bezigheid voor families, vrienden, collega’s. Ik heb het zelf (nog) niet gespeeld, maar al diverse ervaringen gehoord en die waren stuk voor stuk positief. Je wordt bij een Escape Room vrijwillig opgesloten in een kamer en door allerlei raadsels / puzzels op te lossen, kun je een code krijgen waardoor je er weer uit kunt. Tot die tijd zit je vast, voor maximaal een uur, want het is wel de bedoeling dat je het binnen een bepaalde tijd oplost.

In de Escape Room in dit boek is we sprake van 3 kamers. De kamers zijn levensecht. Vier jong-volwassenen laten zich opsluiten omdat het hen leuk lijkt om dit samen te gaan doen. Hun namen zijn Sky, Milas, Alissa en Mint. Het boek wordt afwisselend vanuit een van hen verteld wat een prima formule is omdat je dan als lezer inzicht krijgt in de verschillende gedachten van de diverse personen. En zo weet je soms net iets meer…

Het is geen ingewikkeld boek omdat het verhaal logisch verder loopt wanneer er van personage wordt gewisseld. Zo blijft het verhaal prima te volgen en wordt het steeds spannender. Er wordt ook steeds meer informatie gegeven, maar niet zoveel dat je niet zelf meer mee kunt denken.

En dat ga je zeker doen, want op wie heeft “X” het gemunt? Wie van de vier is met voorbedachte rade opgesloten in de Escape Room en waarom?

Kijk, en dat moet je zelf uitvogelen door het Escape Room te lezen! En ook wanneer je zelf geen Young Adult meer bent, zul je ervan genieten.

Escape Room – Maren Stoffels
Paperback, pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …

Share
Share