Poepspel [recensie]

Het spel waarbij iedereen windt!

Raak zoveel mogelijk kaarten kwijt door kaarten af te leggen. Wat komt er na WC-papier? Handen wassen! Leg zo snel mogelijk de goede kaart met de goede kleur neer. De speler die de meeste kaarten overhoudt, verliest en speelt verder met een drol op zijn hoofd!

Recensie
Op het moment dat ik thuis kwam met het “poepspel” moest dat natuurlijk direct gespeeld worden. Het folie er af en de doos ging open. In de doos troffen we een pak kaarten, spelregels, een scheetkussen en een heleboel “drollen” met elastiekjes aan.

Hilariteit natuurlijk en de drollen werden ook direct op mijn hoofd gezet (nee geen foto ;-))

Het spel zelf is een vrij snel en kort spel wat snel te leren is. Het is de bedoeling dat de kaarten verdeeld worden over de spelers. Op de kaarten staan de belangrijkste handelingen bij een toiletbezoek en de kaarten hebben verschillend gekleurde randen.

Nu is het de bedoeling dat iedereen zo snel mogelijk zijn kaarten kwijt raakt. En dat gebeurt niet op volgorde maar op chaotische manier; als je een kaart kwijt kan dan leg je hem neer en roep je wat je neerlegt. De volgorde is zoals van links naar rechts op de foto te zien is en je moet een andere randkleur neerleggen. Zodra je kaarten op zijn of je kunt niet meer, druk je snel op het scheetkussen.

De rondeverliezer is de speler die dan nog de meeste kaarten in zijn hand heeft en deze krijgt een drol op zijn kop. De winnaar van het spel heeft de minste drollen op zijn kop als alle drollen op zijn.

Het is een snel spel waarbij je snel moet denken en handelen. Opvallend is dat bij mij de kinderen vaak sneller zijn dan ik zelf ben dus wie zit hier vaak met de meeste drollen op zijn hoofd… precies.. mama. Vinden de kinderen natuurlijk weer helemaal geweldig.

Voordelen: Het is een spel dat snel te leren is. Het is ook een spel dat snel afgelopen is, er is geen lange spanningsboog nodig. Het is grappig.
Nadelen: bij grote leeftijdsverschillen tussen de spelende kinderen kan er frustratie ontstaan bij de kleinsten omdat die toch wat trager zijn dan de iets oudere kinderen (ook volwassenen zijn vaak trager). Oudere kinderen spelen dit spel als het nieuw is graag en vaak maar de lol is er wel vrij snel van af. De grootste aantrekking zit hem in de drollen die de verliezer op zijn kop moet zetten.

Poepspel
Familiespel, Identity Games
Bestel dit spel hier >>>>

Share

About Lisette van den Beld

lisettevdbeld@gmail.com'
Ik ben getrouwd en Trotse Moeder van 3 mooie meiden van nu 9, 13 en 17 jaar oud. Verder ben ik 4 dagen per week als leerlingbegeleider aan het werk binnen een zorgteam op een VMBO-school. Zorg voor en ontwikkeling van kinderen zijn voor mij zowel in mijn privéleven als in mijn werk heel belangrijk.

Check Also

Wat is glasvezel?

Je ziet het steeds voorbij komen: razendsnel internet via glasvezel. Maar wat is dat eigenlijk, …

Share
Share