Pippeloentje – Annie M.G. Schmidt [recensie]

Als Pippeloentje op een dag weg is, gaan mama en papa beer meteen op zoek. Natuurlijk wordt hij weer gevonden. Ook alle andere avonturen lopen goed af, en aan het eind van de dag gaat hij lekker slapen.

Waar is het beertje Pippeloentje?
Zit hij achter in ’t plantsoentje?
Maakt hij poffertjes van zand?
Ergens bij de waterkant?

Het allereerste gedichtje over Pippeloentje, van Annie M.G. Schmidt verscheen in 1950 gevolgd door versjes in diverse andere bundels. I In dit boek “Pippeloentje”zijn negen van de twaalf versjes opgenomen. De volgorde is veranderd en de titels van de versjes zijn weggelaten. De tekst is hier en daar veranderd. De illustraties  zijn afkomstig van Fleur van der Weel.

Recensie:
Samen met mijn peuter van 3 beginnen we aan het boek van Pippeloentje. Opvallend is, dat de eerste bladzijdes geen teksten of gedichtje bevat. We maken dus ons eigen verhaal en dat vind mijn peuter prachtig.

Verderop in het boek, vind je de speelse gedichtjes van Pippeloentje. Sommige gedichtjes zijn voor mij heel erg leuk, maar mijn peuter is al gauw afgeleid door de leuke tekeningen die in dit boek te vinden zijn.

Iedere bladzijde bevat een ontzettend leuke illustratie dat we op iedere bladzijde onze ogen uit kijken en samen fantaseren over Pippeloentje.

 

Zijn avonturen zijn deels herkenbaar, stout en grappig.
Een ontzettend leuk voorlees boek voor peuters, maar zeker ook voor oudere kinderen!

Pippeloentje – Annie M.G. Schmidt
Voorleesboek, Nederlands, 48 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Op een ochtend – vroeg in de zomer [recensie]

In deze bundel met nieuwe verhalen over de eekhoorn, de mier en de andere dieren …

Share
Share