Dance Academy de Film [verslag]

Dance Academy de Film is de film van de populaire Zapp serie Dance Academy, met alle belangrijkste acteurs uit de serie.

Tara Webster leek een van de beste balletdanseressen van haar generatie te worden, maar toen liep ze een zware blessure op. De afgelopen achttien maanden heeft ze haar best gedaan om zich te verzoenen met een leven als student aan de universiteit. Ze droomt echter nog steeds van een carrière als ballerina. Op een dag besluit ze, eigenlijk tegen beter weten in, een comeback te maken. Ze laat haar leven en liefde achter in Sydney en reist naar New York. Maar daar wordt ze bij iedere auditie afgewezen; de regels van de balletwereld blijken keihard. Na verloop van tijd beseft Tara dat ze eerst zichzelf zal moeten vinden en vertrouwen. Anders bestaat het risico dat haar droom haar alles kost wat echt belangrijk voor haar is…

Recensie
Samen met mijn 2 dochters deze film bekeken omdat met name mijn oudste erg van dansfilms houdt. Het verhaal is echt een mooi verhaal over vertrouwen in jezelf, vallen, weer opstaan, de top bereiken en dan ontdekken waar je hart ligt.

Is dit een meidenfilm? Mijn dochter vindt van niet, er dansen ook hele stoere jongens in dus zeker ook voor jongens die van dansen houden.

Wat erg storend is en het grootste deel van de emotie uit de film haalt is de matige nasynchronisatie. Iedereen klinkt even hard en tijdens een emotioneel gesprek mis je de emotie in de Nederlandse stem. Op 1 moment zelfs zie je iemand iets zeggen maar klinkt er geen Nederlandse tekst. Heel erg jammer. Ik weet zeker dat als de film Engels gesproken was met ondertitels, wij zakdoekjes nodig zouden hebben gehad.

De film is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 9 tot volwassenen. Kinderen van 9 zouden in staat moeten zijn de ondertitels te lezen dus een keuze tussen originele versie en de NL versie zou prettig zijn geweest.

Al met al een mooie film, mooie muziek, mooie beelden.

Vanwege de nasynchronisatie geef ik hem 3 sterren (van 5). In het Engels zou hij echter een absolute aanrader zijn. De film draait vanaf nu in de bioscoop dus vind je de nasynchronisatie geen probleem ga dan zeker kijken want de film is verder absoluut een aanrader.

Hieronder de trailer van de film Dance Academy:

About Lisette van den Beld

lisettevdbeld@gmail.com'
Ik ben getrouwd en Trotse Moeder van 3 mooie meiden van nu 9, 13 en 17 jaar oud. Verder ben ik 4 dagen per week als leerlingbegeleider aan het werk binnen een zorgteam op een VMBO-school. Zorg voor en ontwikkeling van kinderen zijn voor mij zowel in mijn privéleven als in mijn werk heel belangrijk.

Check Also

Just Dance 2022

Waarom we weer een nieuwe Just Dance in huis willen halen? Gewoon, omdat het leuk …