Geluk is een cadeautje [persoonlijke blog]

“Mama, wat is gelukkig zijn?”, vroeg mijn dochter onlangs. Een vraag waar ik even over moest denken. Want wat is geluk eigenlijk? Ik probeer haar uit te leggen, dat het gevoel waar je heel blij van wordt, gezien mag worden als gelukkig zijn. “Ben jij altijd gelukkig, mama?”, is al gauw haar volgende vraag. Ja, ik ben altijd gelukkig, maar is dat wel een eerlijk antwoord? Want waar word ik eigenlijk gelukkig van?

De mensen om mij heen
Met stip op 1, mijn mooie kindjes. Zij maken mij altijd gelukkig. Zij maken mijn leven compleet. Het meest gelukkige moment van de kinderen vind ik als ze slapen. Het laatste kusje op hun hoofdjes, terwijl ik ze iedere avond fluister dat ik van ze hou. Prachtig moment, wat mij ontzettend gelukkig maakt.
Ik word ook ontzettend gelukkig van mijn familie en vrienden. De mensen waar ik altijd op terug kan vallen, dag en nacht. Waar ik mag huilen als een klein kind, en waar ik kan lachen als een valse zeehond. Zij, die mij nooit veroordelen.

Geluk is soms ook te koop
Ik word gelukkig van eten. Vooral sushi en chocola staan bovenaan mijn lijstje te schitteren. Maar als we op zondag uitgebreid ontbijten met verse broodjes, uitgeperste jus en een gekookt eitje, ben ik een ontzettend blij ei. Ik word gelukkig van nieuwe schoenen en jurkjes, maar ook van cadeautjes kopen voor anderen. Zo kocht ik onlangs een klein cadeautje voor mijn dochter. Gewoon omdat ik trots op haar ben. Ook dat maakt me gelukkig.

Als een cadeautje
En dan heb je nog het ‘niet tastbare’ wat mij gelukkig maakt. De vogeltjes die fluiten, de zonneschijn, de liefde, de waardering op mijn werk, de zee, muziek, maar zelfs het geluid van de regen die tegen het raam tikt terwijl ik in bed lig, kan mij een gevoel van geluk geven. Want, zo blijkt maar weer, geluk is niet altijd te koop, maar is een cadeautje.

Ja ik ben gelukkig!
Ja, ik ben gelukkig. Intens gelukkig met alles wat ik heb en wat ik krijg. Vaak zo vanzelfsprekend, maar soms best eens goed om bij stil te staan. Geluk creër ik zelf, ook al lijkt het soms een diep dal te zijn. Er is altijd iets wat je gelukkig maakt. En in mijn geval is dat eigenlijk heel erg veel.

Als ik mijn dochter later vraag waar zij gelukkig van word zegt ze: “Mama ik word gelukkig van jou en van snoepjes.” Een beter antwoord kon ze niet geven. Mooi meisje 

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Een dagje weg met de familie: zo hak je de knoop door

Eindelijk hebben jullie een datum geprikt waarop de hele familie een dag vrij heeft en …

Share
Share