Honderd stukjes van mij [recensie]

Gina Bellamy’s leven is een chaos. Daar staat ze dan, na haar scheiding, in een te kleine flat met te veel dozen vol spullen uit haar oude leven. Ze staat voor de keuze: doormodderen of eens en voor altijd uitvinden wie ze écht is. Het is tijd voor drastische maatregelen: al haar bezittingen de deur uit, alleen de honderd meest belangrijke dingen mogen blijven. Maar welke honderd dingen? Elke brief, elk souvenir, elk díng is een herinnering. Gina moet kiezen wat in haar nieuwe leven past en wat ze los wil laten, want alleen dan ontstaat ruimte voor nieuwe mogelijkheden…

Recensie
“Georgina” meestal Gina genoemd, zit in afwachting van onderzoeken op de uitslag te wachten, samen met Stuart, haar vriend. De dokter komt zeggen dat hij helaas geen goed bericht voor haar heeft.

Meteen erop volgende hoofdstukje staat ze de kerstboom op te sieren, zoals ze vroeger met haar moeder deed. De laatste ballen wil ze samen met haar man, Stuart doen. Hij is een weekend karten, maar wanneer ze naar de club belt, blijkt hij er helemaal niet geweest te zijn. Voor haar wordt nu veel duidelijk.

Meteen daarna staat Gina , in haar nieuw gekocht appartementje. Ze is van plan het helemaal naar haar eigen zin en haar eigen leven, in te richten. Maar, als de spullen uit haar vorige huis komen, staat alles mudvol.

Dan begint het boeiende verhaal van Gina. Ze besluit dat ze van al die spullen er 100 wil behouden.

Bij iedere doos die ze opent, en bepaalde artikelen ziet, komen er flashbacks naar boven. Zo volgen we haar vanuit haar verleden, als haar wil om verder te gaan leven, maar dan op haar eigen manier. Het lukt soms gemakkelijk om afstand te doen van iets, waarmee ze ook definitief afstand doet van dat stukje uit haar leven. Soms kan ze er op dat moment geen afstand van doen, maar een poos later weer wel.

Ze wordt bij dit alles gesteund door haar vriendin Naomi. Zij voelt Gina goed aan en kan gemakkelijk tot haar doordringen. Haar leven gaat op die manier steeds meer vorm aannemen. Soms met standvastigheid, soms met alle twijfels en onzekerheden.

Honderd stukjes van mij is zo levendig geschreven, dat het niet moeilijk is om te voelen wat zij voelt. Haar twijfels en gevoelens zouden ook van de lezer kunnen zijn.

Aan het eind van het boek, bij de zoveelste jaarlijkse controle, blijkt het toch weer niet helemaal goed te zijn. Er volgt nog een extra onderzoek. Sinds kort heeft ze een relatie met Nick. Inmiddels heeft ze zoveel grip op haar leven dat ze het moment van het hier en nu kan grijpen.

Hiermee eindigt het boek. In het midden latend of de borstkanker nu wel of niet is teruggekomen, en of ze met Nick de gewenste relatie mag hebben. Dat einde is niet storend. In ieders leven staat ook niet alles vast, en ook wij weten niet hoe alles kan gaan lopen

Ik vond het een heerlijk te lezen boek. Duidelijke taal, situatie waarin iedereen wel eens een stukje zit, (of stuk). Ik gun iedereen dit boek. Het houdt je op een prettige manier vast.

Honderd stukjes van mij – Lucy Dillon
Paperback, 480 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De vier beste tips voor een opgeruimd huis met kids

Je huis opgeruimd houden is niet altijd eenvoudig, zeker niet wanneer je kinderen hebt. Je …

Share
Share