Alle dieren levend en vrij [recensie]

Gijs is stomverbaasd als Dietie uit zijn klas ineens speciale aandacht voor hem heeft. Dietie is stoer, onverschrokken, trekt zich van niemand iets aan en Gijs is… gewoon Gijs. De normaalste jongen van Veenholten, Drenthe, Nederland. Of toch niet, als iemand als Dietie bevriend met hem wil zijn? Gijs wordt door Dietie een geheime organisatie binnengelokt, zó geheim dat hij niet eens weet waar hij aan meedoet. Pas tijdens zijn eerste nachtelijke missie ontdekt Gijs waar het om gaat: hij is lid van een dierenbevrijdingsorganisatie. Dieren horen niet in hokjes, vindt Dietie. Ze horen ook niet doodgemaakt te worden. Ze horen levend en vrij, allemaal! Het zal wel, vindt Gijs. Hij is niet zo’n actievoerder. Eigenlijk gaan Dieties acties hem te ver. Maar het leven is ineens wel een stuk leuker en spannender. Dan komt Dietie met een waanzinnig plan. Zo waanzinnig dat het niet normaal meer is.

Recensie
Toen het boek ALLE DIEREN LEVEND EN VRIJ binnen kwam, was al snel duidelijk dat Babette dit boek mocht lezen en recenseren.
Al mijn kinderen zijn wel gek op dieren, maar Babette wil al vanaf haar derde dierenarts worden (en ze is nu bijna 11!) , dus dat was een makkelijke keuze.

Op de kaft staat een auto met open achterklep, waar allerlei dieren in te zien zijn…het ziet er vrolijk uit.

Op de achterkant is te lezen dat het boek gaat over Dietie en Gijs.
Gijs wordt door Dietie bij een dierenbevrijdingsorganisatie gehaald.
Dietie is echt een dierenactiviste, Gijs doet eigenlijk meer mee voor de spanning.
Dan komt Dietie met een waanzinnig plan…..

Schrijfster Mariken Jongman was zelf vroeger als kind geen dierenactiviste, maar samen met haar vriendin vormde ze de GDB (geheime dierenbond).
Samen redden zij bv te water geraakte wespen, rupsen en vliegen.
Grappig, want als wij in het bos lopen en er ligt een grote tor op zijn rug te spartelen, hoef ik ook allen maar “to the rescue” te roepen en er komt er eentje met een stokje om hem weer om te draaien haha, herkenbaar dus….

Dit is het zesde boek van Mariken Jongman bij uitgeverij Lemniscaat.

Babette heeft een vrij beknopt verslag geschreven.
Ze heeft er een jongen en meisje bijgetekend … Gijs en Dietie…
Wel uit haar hoofd, want in het boek staan geen plaatjes.
Dat vond ze wel jammer. Ik denk dat dit het eerste boek zonder plaatjes voor haar is.

Ze vond het zelf een “superleuk boek vol humor en taalgrapjes”.
Ook zaten er spannende stukjes in.

Het kostte de laatste tijd dan ook niet veel moeite om Babette naar haar bed te krijgen, want met dit boek ging ze graag naar boven, om nog even te lezen voor het slapen gaan….

Alle dieren levend en vrij – Mariken Jongman
Hardcover, 10+, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share