Hindergroen – Martine Bijl

Martine Bijl hanteert de pen al jaren: teksten voor haar theatersolo’s, liedjes, vertalingen van musicals, columns in Zin, sprookjes en teksten voor Heel Holland Bakt. In Hindergroen schrijft ze over haar leven, over haar vader, die huisarts was in Amsterdam-West, over het verslavende van tuinieren, over haar hekel aan onbegrijpelijk design, over haar liefde voor taal en over haar moeder, het doktersvrouwtje dat niet van haar achterwerk sprak maar over haar bilquadranten.

Hindergroen geeft in 40 hoofdstukken een beeld van de wereld van Martine Bijl, in de elegante, licht-ironische en trefzekere stijl die u van haar kent. In de in- en uitleiding schrijft ze over het langzame proces van haar herstel na een hersenbloeding, een onverwachte explosie van hindergroen.

Recensie
Al eens gehoord van “Hindergroen?” ,of een verdrietig verhaal “onbedaarlijk komisch“? Ik nu wel, en ik kan je verzekeren, als je het boekje leest, kloppen deze woorden helemaal bij de schrijfster.

Het boekje Hindergroen is geschreven door Martine Bijl. Bij de meeste mensen wel heel erg bekend. Zij spreekt, en schrijft, met een heldere blik op de wereld. Een dosis zelfspot is haar ook niet vreemd. Soms schrijft ze zelfs een beetje ” valsig”, maar dit gebeurt zo discreet, dat de humor er bovenuit blijft steken.

Het is geschreven in een gemakkelijke ” leestaal” , en, om het nog gemakkelijker te maken, er staan 40 korte hoofdstukjes in. In al die hoofdstukjes mogen we met Martine terug naar haar jeugd, naar New York, naar de opname van ” Hak” en vooral mee in haar tuin etc.

Prachtig is haar taalgebruik, haar ideeën en humor. Een aanrader voor iedereen. Zeker ook voor diegene die Martine Bijl niet zouden kennen. Zo leer je haar kennen.

Hindergroen – Martine Bijl
Paperback, 176 pagina’s, uitgeverij Atlas Contact
Bestel dit boek hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …