Kapitein Kees [recensie]

cover kapitein kees

Toen Kees zijn zwemdiploma heeft gehaald, heeft hij een bootje gekregen met een elektrisch motortje eraan. Op een mooie dag stapt hij met Bas, de hond van de buurvrouw, en zijn cavia Hector het bootje in om een tochtje te maken.
Het gaat zo lekker dat Kees besluit om de grote rivier over te steken en een kijkje te nemen aan de andere kant. Daar raakt hij betoverd door het meisje met de mooiste haren van de wereld, hij ontmoet er mevrouw Kooistra, een oude dame die een beetje in de war, is maar best een ijsje lust. Dus laadt Kees ook haar in de boot. Hij weet niet, is dat inmiddels iedereen op zoek is, naar hem én naar mevrouw Kooistra.

Recensie
Kapitein Kees is een heerlijk kinderboek, zowel om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of vijf als voor wat oudere kinderen om zelf te lezen. Het boek is geschreven door Anke Kranendonk, die meer boeken heeft geschreven voor zowel jongere als oudere kinderen. En het is uitgegeven door een uitgeverij die meer prachtige kinderboeken heeft uitgegeven. Need I say more?

Kapitein Kees - overzicht
Kapitein Kees gaat over een kleine jongen die dapper op avontuur gaat met zijn eigen bootje, maar wel zijn beste vriend (de hond van de buurvrouw) meeneemt. Het verhaal is soms best spannend, maar eigenlijk vooral hartverwarmend en prettig om te lezen.

Kapitein Kees - koeien Kapitein Kees - oude mevrouw

Ik ben vooral ook erg gecharmeerd van de mooie illustraties in Kapitein Kees. Ze zijn gemaakt door Annemarie van Haeringen, die bekend is van verschillende andere boeken bij verschillende uitgeverijen.

Kapitein Kees - enge mevrouw Kapitein Kees - de brug

Kapitein Kees is echt een boek om samen met je kind van te genieten. Of om je kind dat al zelf leest enthousiaste verhalen over te horen vertellen. De letters op de bladzijden zijn groot genoeg om een gevoel van snel doorlezen te krijgen en het boek is dik genoeg om als beginnende lezer het gevoel te krijgen een echt boek gelezen te hebben.

Kapitein Kees - hond Kapitein Kees - cavia

En verder is het gewoon een lief verhaal dat geschikt voor jongens én voor meisjes.

Kapitein Kees – Anke Kranendonk
Kinderboek, hardcover, 174 pagina’s, Uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Muk

Mark Haayema heeft al verrassend veel boeken op zijn naam staan en echt heel verschillende. …

Share
Share