Flamenco meets flower power – Fashion Academy 1

FA-COVER-opmaak1Mode is een must!
Tenminste… wél als je op de Fashion Academy zit. Hier draait alles om mode, beauty en style. Wie eenmaal is toegelaten, wacht een spannende tijd. Want je woont op school en mag elk semester een echte modeshow organiseren.
Maar…  school = school! Dus denk ook aan:
#Huiswerk (veel)
#Regels (streng)
#Schooluniform (saai)
#Geheime Opdracht (wie o wie krijgt hem?)

Recensie
Flamenco meets flowerpower is het eerste deel van ‘Fashion Academy’. ‘Fashion Academy is een vierdelige serie voor kinderen vanaf een jaar of negen die houden van mode, styling en creatief bezig zijn. De serie is gebaseerd op de modeseizoenen lente, zomer, herfst en winter. De boeken zijn vormgegeven in zwart wit, met een contrastkleur die past bij het betreffende seizoen. Flamenco meets flowerpower is in het roze uitgevoerd. Overigens vinden zowel mijn jongste dochter, die het boek gelezen heeft, als ik dat de kaft niet prettig aanvoelt. Moeilijk te omschrijven, stroef-zacht … En het boek is dan wel op mooi, zwaar glanzend papier gedrukt, als je er per ongeluk met je nagel overheen krast piept het.

tekst-en-vlog
De Fashion Academy is een fictieve school, ergens in Nederland en staat onder leiding van Donna Sofia. De kinderen wonen op school en gaan af en toe een weekend naar huis. Een beetje zoals de kostschoolboeken van Enid Blyton die je vroeger las.

fashion-academy-1-indruk fashion-academy-1-kennismaken

Aan het begin van het boek staat een korte kennismaking met de school en de belangrijkste hoofdpersonen van het boek.

fashion-academy-1-vloggen fashion-academy-1-geheime-opdracht

Hoofdpersonen van Flamenco meets flowerpower zijn Jewel en Falk. Jewel heeft jaar eigen vlog, FashionJewelzzz, met ruim 50.000 volgers. Ze is daarmee een beroemd stijlicoon, maar ze is nog niet echt handig met naald en draad. Falk wil graag een beroemd kledingontwerpen worden, maar of zijn ouders de school wel kunnen betalen …  Het thema van de eindshow van dit semester van de Fashion Academy is flamenco & flowerpower, een boek vol Spaanse sferen dus!

fashion-academy-1-tekst-en-laars
Mijn jongste dochter van tien heeft mij uitvoerig (mondeling) verslag gedaan van wat ze van Flamenco meets flowerpower vindt en ik heb meegeschreven (let op: spoilers):
‘Het is een heel leuk boek. Het gaat over een meisje dat Jewel heet en een jongen die Falk heeft. Ze zitten op de Fashion Academy.

fashion-academy-1-tekst-en-jurk
Falk
krijgt een geheime opdracht. Hij krijgt een geheime opdrachten die hij moet uitvoeren. Hij moet bij de modeshow aan het eind een ontwerp hebben. En hij moet op een bijzondere manier iemand vragen de bruid te zijn.’ (want een modeshow eindigt traditioneel met een bruidsjurk)
‘Falk wilde dit aan Jewel vragen, maar Jewel gaat verhuizen, helemaal naar Dubai. Gelukkig heeft ze ja gezegd én kan ze meedoen aan de modeshow. Direct daarna is de verhuizing.’

fashion-academy-1-dubai fashion-academy-1-vlog

Fashion meets flamenco speelt zich af in de lente en in Spaanse sferen. Mijn dochter: ‘Dat merk je bijvoorbeeld tijdens de modeshow, waar een vrouw met een waaier aan mee doet. Ook zijn er veel kleren met bloemen.’ De titel van het boek heeft dus betrekking op het thema van de eindshow!

Verder vond mijn dochter dat het boek makkelijk leest. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt, de zinnen zijn niet te lang en het lettertype is prima. Er staan veel kleine plaatjes in het boek en dat maakt het lezen extra leuk.

fashion-academy-1-illustratie-huisjes

Kortom, Flamenco meets flowerpower is een leuk en geslaagd boek!

Flamenco meets flowerpower, Fashion Academy 1 – Simons Arts
Kinderboek, gebonden, 144 pagina’s, Uitgeverij Holland BV
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …

Share
Share