De Nieuwe Kleren van de Keizer 6+ [verslag van de première]

De nieuwe kleren van de keizer! Wie kent het verhaal niet. Nou heel veel mensen kwam ik achter. Mijn zoon Tijn kende het verhaal niet en vele anderen die ik vertelde over ons uitstapje gaven aan het verhaal niet te kennen. Wie er wel eens naar de Efteling komt het verhaal van Hans Christiaan Andersen vast bekend voor.

img_1192
De kaartjes

Alfons wordt geplaagd op het schoolplein. Hij mag niet meespelen met de anderen. Ze vinden zijn kleding niet ‘hip’ genoeg.

Verdrietig blijft hij alleen achter en dan begint hij te fantaseren dat hij alles heeft wat zijn hartje begeert…
Opeens is hij keizer! Met een groot paleis, een heleboel vriendjes, personeel dat alles doet wat hij hen opdraagt en geld genoeg om te kopen wat hij maar wil! Zijn grootste passie is mooie kleren. Ook al zeggen de mensen om hem heen dat hij ook aan andere dingen zijn geld moet uitgeven, doet hij alleen waar hij zin in heeft. Maar of hij daar gelukkig van wordt?

In deze vrolijke voorstelling vertellen acht acteurs het mooie en beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. In prachtige kostuums en met leuke liedjes maken ze duidelijk dat je met ijdelheid niet ver komt in het leven…

We werden verwelkomt door prachtige lakeien bij de deur. Via een echte rode loper kwamen we het theater binnen. De wachtruimte was helemaal klaar gemaakt voor de kids. Je kon meeluisteren naar een voorlees verhaal, je laten schminken of zelf leren schminken. De kinderen hadden duidelijk er veel plezier aan. Ik heb een eigenwijze zoon die weigerde aan elk van deze onderdelen mee te doen. Dus wij genoten van wat drinken en een gebakje en kochten een leuk boek bij de boekenkraam die ter gelegenheid van de kinderboekenweek was neergezet.

Ik had Tijn niet voorbereid op het verhaal. Dat was zijn eigen keus, want ‘dan is het een verrassing’.

De zaal zat vol bekende Nederlanders. Tijn viel het vooral op dat er weinig kinderen waren.

img_1194
Helemaal klaar voor de show!

Het stuk was prachtig! Het decor was simpel, maar heel duidelijk. De kostuums waren beeldschoon en de personages speelde fantastisch! Ik was vooral erg onder de indruk van de prachtige stem van ‘Alfons’! Wat kan hij (nou ja eigenlijk is het een zij) prachtig zingen. Het verhaal is heel mooi uitgevoerd met ontzettend veel humor!
Niet alleen Tijn heeft gelachen, maar ook voor volwassenen zitten er een paar hele leuke grappige stukjes in verwerkt.

img_1198
Staande ovatie voor deze cast!

Na de show kwam er dan ook een daverend applaus van het publiek, heel erg terecht. Als afsluiting van de show word er een prijs uitgereikt voor diegene die voor de show de mooiste tekening in levert. Nou was deze moeder slecht voorbereid, wist ik niks over deze wedstrijd en dus maakte Tijn geen schijn van kans. Dus als je gaat: print van te voren even de kleurplaat uit en laat uw zoon/dochter deze thuis even inkleuren. Super leuk element aan het einde, want de winnaar mocht even op het podium komen en kreeg uit handen van de keizer zijn prijs!

img_1199
De winnaar van de kleurwedstrijd

In de foyer was er nog een meet and greet. Tijn wilde vooral heel graag weg van deze meet and greet. Dus het was voor ons vooral even glimp van de cast.

img_1202
Een glimp van Keizer Alfons en zijn vriendin Roodkapje

Als deze musical nou bij jou in de buurt komt: gaan! Gegarandeerd een leuke show voor de kinderen, maar ook voor jou!

Voor meer informatie en de speellijst, klik hier >>>>

 

Share

About Loes Ahles

loes.ahles@gmail.com'
ik ben Trotse Moeder van een 5-jarige jongen en part-time leerkracht op het voortgezet speciaal onderwijs cluster 3. Ik ben een ondernemend type en hou van lezen, dieren, ijs, vintage en koken.

Check Also

Social Squad maakt er een feestje van in het theater

 3 zeer populaire social creators/TikTokkers Anique Dreamon, Emma Keuven en Jesse van Wieren nu in …

Share
Share