Tam Tam eerste woordjes – Playlab [recensie]

tam-tam-playlab-recensie-copyright-trotse-moedersMet Tam Tam – Eerste Woordjes stimuleer je je kind om te lezen, tijdens het combineren van de plaatjes met de woordjes! Tussen twee kaarten is er altijd een match. Zo zijn er talloze combinaties om eindeloos spelenderwijs te kunnen leren!


Recensie
Tam Tam
 is een spel dat thuis gespeeld kan worden, maar dat ook op school gebruikt kan worden als leermiddel. Tam Tam van Playlab werkt met allemaal eenlettergrepige woorden, geschikt voor kinderen vanaf groep 3.  Je kan allemaal verschillende spelletjes  doen, maar in het kort komt het erop neer dat er twee kaarten met elkaar matchen.

IMG_8594 IMG_8703

Er zijn twee soorten kaarten. Woordenkaarten en afbeeldingskaarten en bij alle kaarten is er altijd sprake van een match.

De eerste keer dat Xavi Tam Tam ging spelen was bij opa en oma thuis. Hij ging gezellig een nachtje logeren en aangezien hij dol is op spelletjes en ook nog eens in groep 3 zit, leek dit de perfecte match.  Echter kwam hij de volgende ochtend thuis met de melding dat ze niet echt gespeeld hadden, want ze kwamen er niet uit.
Oh jee, was het dan echt zo lastig of had hij gewoon een ander idee van dit spel?

IMG_8704 IMG_8708

Een paar dagen later ben ik zelf met hem gaan zitten. Zodra zijn jongere broertje en zusje zagen dat er een spelletje gespeeld zou worden, wilden zij ook meedoen. In totaal zijn er vijf kaartjes met verschillende spelletjes bij Tam Tam . Wij kozen voor ‘flip flap’ en ‘klik klak’ omdat die het meest eenvoudig lijken.

Bij ‘flipflap’ is het doel om zo snel mogelijk al je kaarten kwijt te raken door zoveel mogelijk matches te maken. Bij ‘klikklak’ wordt het geheugen getraind, omdat je moet proberen om van twee kaartjes te onthouden welke plaatjes (of tekst) erop staan en welke hetzelfde zijn.

IMG_8706 IMG_8705

Ik moet eerlijk zeggen dat Xavi het wat te simpel vond. Ik denk dat Tam Tam leuker is voor kinderen die net leren lezen of kinderen die wat meer moeite hebben met lezen, en nog maar net in groep 3 zitten. Het is denk ik misschien zelfs geschikt voor kinderen in groep 2, die vrij sterk zijn in taal. Yuna en Quint waren enthousiaster, zij wilden kaartjes bij elkaar zoeken en roepen wat ze zien en wat er bij elkaar hoort.

Tam Tam – Playlab – Eerste woordjes
Spel, vanaf 6 jaar, Jumbo Playlab
Bestel dit spel hier >>>>

Voor andere varianten van Tam Tam van Playlab, kun je op onderstaande afbeeldingen klikken:

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Efteling Mens-erger-je-Niet Sprookjesboom

Als fan van zowel spelletjes als van De Efteling is het Efteling Mens-erger-je-niet bordspel van …

Share
Share