Toverland – topattractiepark in Noord-Limburg [verslag]

toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-27Toverland….. Ik had de naam wel eens gehoord en wist ook dat dit attractiepark in Noord-Limburg ligt (om precies te zijn, in Sevenum), maar had er een beeld bij van een kleinschalig parkje, vol kabouters en leuke kleine speeltoestellen. Toen mijn gezin op persreis naar Noord-Limburg ging, liet ik de mensen van Liefde voor Limburg dan ook weten dat het me wel leuk leek om ook ‘even’ een bezoekje te brengen aan attractiepark Toverland, met name voor de tweeling.

Uit de uitleg van Liefde voor Limburg bleek echter dat mijn beeld van Toverland niet klopte en gelukkig hebben we voor ons bezoek een hele dag uit getrokken en bleek het niet alleen leuk voor de tweeling van 9 jaar, maar ook voor mijn oudste zoon van 12 en was het voor mijn man en mij ook een heerlijke, ontspannen dag.

toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-9

Het attractiepark ligt vlakbij De Schatberg, waar we verbleven. Vijf minuutjes met de auto, je zou het bijna kunnen lopen! Vanaf de weg erheen, zagen we al een gigantische achtbaan, die wel van hout leek te zijn gemaakt. Zag er mooi en spectaculair uit. De entree was in een grote hal, waar achter de loketten het vermaak begon.

toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-12

Ondanks alle bewegende attracties, stortte mijn tweeling zich direct op een klimattractie die ze ‘vulkaan’ noemden. Een soort klimzeil waarbij je, wanneer je de top bereikt, met een glijbaan naar beneden kunt. Ook leuk was het tussendoor naar beneden glijden, of stuiteren. Zo leuk dat ze daar wel drie kwartier bezig zijn geweest…. Mijn man en onze oudste gingen ondertussen de rest van de speelhal bekijken. Ik zat prima: op een bankje, kijken naar een enthousiaste tweeling, af en toe even zwaaien en een foto maken… vakantie!

toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-13

Toch zijn we uiteindelijk verder gegaan, het zou voor de lezers van TrotseMoeders.nl misschien wat saai zijn om alleen van deze ene speelmogelijkheid een verslag te schrijven, terwijl er zoveel meer te beleven valt! In de grote overdekte hal zijn namelijk allerlei soorten attracties, zowel voor kleine kinderen als voor wat grotere, zoals mijn kinderen. De tweeling is bijna overal in geweest. Soms samen met mij (in een achtbaan die er als een schattig treintje uitzag, maar die stiekem toch wel héél hard ging!), soms samen.

toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-10 toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-25

Met mijn oudste ben ik in de zweefmolen gegaan. Die ging niet alleen rond, maar ook “schuin omhoog” waardoor je een heerlijke golfbeweging maakte. Dat had ik wel meerdere keren achter elkaar willen doen, maar mijn oudste had bovenin de zweefmolen alweer het volgende ontdekt waar hij in wilde…

toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-22 toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-26

Uiteindelijk zijn mijn man en ik op comfortabele stoeltjes, ergens centraal in de eerste binnenspeel-hal gaan zitten, waar we heerlijk cappuccino dronken terwijl de kinderen in alle attracties gingen.

toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-15

Ook toen we naar de volgende binnen-speelhal gingen (er waren twee gigantische ruimtes vol met allerlei vermaak! Ook met regenachtige dagen kun je je dus prima vermaken), zijn we iedere keer ergens gaan zitten waar de kinderen ons konden vinden. Natuurlijk gingen we wel kijken en zwaaien, maar het was ook heerlijk ontspannen om tussendoor samen even wat te drinken.

toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-14

Ook in deze hal waren allerlei leuke dingen. Van een soort survival attractie, waar aan touwen gezwierd kon worden, tot een schipschommeltje, die niet alleen op en neer ging, maar ook ronddraaide.

toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-10

Behalve daarin, ben ik ook in een huis geweest waar alles me deed denken aan de cake-walk / het lunapark van de kermis uit mijn jeugd. En ik was het zowaar nog niet verleerd!

Hoewel we ons de hele dag binnen hadden kunnen vermaken, wilde ik ook graag uitzoeken wat voor achtbaan we vanaf de weg hadden gezien. Dus met mijn oudste naar buiten, waar ook allerlei attracties waren. De achtbaan bleek inderdaad een echte houten achtbaan. Prachtig om te zien zeg!

toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-21 toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-20

We zijn er in gegaan en dat was een ervaring zeg! De achtbaan (die Troy genoemd is), is niet alleen erg mooi, hij gaat ook enorm snel. Een van de vriendelijke medewerkers van Toverland vertelde dat het de enige houten achtbaan is die constant snel gaat. Nou, dat hebben we gevoeld! Zelfs bij de stukken waarbij omhoog gegaan werd, zat er een stevig tempo in. En ondanks dat de Troy van hout is gemaakt, verliep de rit soepel en helemaal niet schokkerig zoals ik had verwacht. Het bewijs dat we er in zijn geweest zie je hieronder:

toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-troy-denneth-mama-foto

Later ben ik uiteraard ook nog met de tweeling naar buiten gegaan. We zijn zelfs met het hele gezin in een soort wildwaterbaan gegaan. En tot grote pret van de kinderen, zijn we niet helemaal droog gebleven!

toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-16

De tweeling is daarna samen nog gaan spelen buiten, ook in een omgeving met fonteinen etc, dus die konden op een gegeven moment wel warme chocolademelk gebruiken 😉

toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-8

Wat verder nog erg leuk was, was de bobslee-baan waar mijn jongste zoon en ik in zijn geweest. Vooral omdat het er onderweg zo grappig uitzag, zoals wanneer we door een “kippenhok” stoven.

toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-6

Het hele attractiepark is overigens prachtig afgewerkt. Buiten is het gewoon mooi, ook om lekker te wandelen terwijl de kinderen zich vermaken. Binnen zijn er allerlei sfeervolle details, zoals de Oosterse markt die weer een geheel eigen sfeer geeft aan een stukje van de hal.

toverland-noord-limburg-verslag-copyright-trotse-moeders-9

Kortom: Toverland was één grote, aangename verrassing en we hebben er, met het hele gezin, een fantastische dag gehad. Echt vakantie en zéker de moeite waard om nog een keer terug naar toe te gaan!

Voor algemene informatie over attractiepark Toverland, klik hier >>>>

Attractiepark Toverland ligt in Sevenum, Noord-Limburg, niet ver van Eindhoven en vlakbij Venlo.
Attractiepark Toverland ligt in Sevenum, Noord-Limburg, niet ver van Eindhoven

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

4 knusse plekjes om tijd te spenderen met je familie

Het is zondagmiddag en plots staan je ouders voor de deur. Hartstikke leuk, maar waar …

Share
Share