Fruittaart – geen oven nodig [recept]

Sinds ik het recept voor Oorlogstaart via Trotse Moeder Sigrid heb ontdekt, zijn er in Huize Trotse Moeders al vele varianten op deze taart gemaakt. Onlangs hadden we voor de verjaardag van mijn moeder een taart met vers fruit gemaakt, als toetje. Het was zo lekker en feestelijk dat ik het recept graag met jullie wil delen:

taart-vers-fruit-zonder-oven-recept-copyright-trotse-moeders-1Ingrediënten
Kookpudding (bijvoorbeeld room, vanille of framboos)
Lange vingers (gewoon de goedkoopste nemen, die nemen prima vocht op!)
Melk
Appel (één grote of twee kleintjes)
Citroen
Blikje ananas
Vers fruit

Bereiding:
Kook de melk (ik gebruik altijd 1 liter melk, met twee pakjes kookpudding, je kunt ook twee verschillende smaken gebruiken, dan moet je dus 2x een halve liter koken). Houd een beetje van de koude melk achter om het poeder van de pudding in op te lossen, zodat je geen klontjes krijgt.

Snijd de appel in kleine stukjes en doe er wat vers citroensap overheen. Doe er de uitgelekte ananas in stukjes gesneden doorheen en meng dit geheel. Bedek de bodem van de taartvorm met lange vingers (dit kan je kind prima doen, terwijl jij de pudding maakt!) en doe het appel / ananasmengsel er voor de helft overheen.

taart-vers-fruit-zonder-oven-recept-copyright-trotse-moeders-2Roer de aangemaakte puddingpoeder door de melk zodra deze kookt en roer goed met een houten lepel (pudding brandt snel aan). Laat de pudding nog een minuutje doorkoken.

Giet voorzichtig de pudding op de vruchtjes in de taartvorm. Zodra alles bedekt is, maar je een nieuwe laag met eerst lange vingers en daarna de rest van het appel / ananas mengsel. Druk de lange vingers goed aan!

Giet de rest van de pudding over deze tweede laag, zodat alles goed bedekt is. Wanneer je geen “vel” wilt, bedek dan de taart met huishoudfolie. Laat de taart afkoelen en zet hem wanneer hij koud is, in de koelkast om verder op te stijven.

Het beste is natuurlijk om de taart een nacht te laten opstijven, maar meestal maak ik hem op dezelfde dag als dat hij gegeten wordt…. Probeer hem in ieder geval zo lang mogelijk in de koelkast te houden.

Wanneer je hem gaat serveren, haal dan de taartvorm er af en bedek de taart met een heleboel vers fruit. Meteen serveren, eventueel met (verse) slagroom. Heerlijk!

Voor andere Trotse Moeders recepten, klik hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Zo houd je zelfs de allerkleinste beestjes bij jouw kleintjes weg

Als jonge ouder wil je het beste voor je kleintje. Je schildert de kinderkamer met …