The Pointless Book 2

pointless-book-2-recensie-copyright-trotse-moeders-1Alfie Deyes is een ongekend populaire videoblogger. Met zijn YouTube-video’s bereikt hij meer dan 3 miljoen subscribers over de hele wereld. Zijn eerste boek, The Pointless Book, is een internationale bestseller en zijn populariteit en bereik groeien enorm snel.
Dit tweede deel is weer rijk gevuld met een scala aan spelletjes, activiteiten en streken. Alfie Deyes nodigt je in The Pointless Book 2 uit om net als zijn online volgers dit dagboek van zinloosheid te voltooien en vrijwel niets met trots te doen.

Recensie
The Pointless Book 2 staat voor opdrachten, spelletjes, activiteiten en experimenten die zinnig maar even zo vaak nogal onzinnig zijn. Maar daardoor des te leuk, zeker voor pubers (en hun jongere broertjes en zusjes).

The Poinless Book 2 is, evenals het eerste deel, samengesteld door Alfie Deyes. Ik kende die naam niet, maar hij is een zeer populaire YouTuber uit het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft zo’n 4 miljoen abonnees, die kijken naar zijn filmpjes waarin hij en zijn vrienden allerlei opdrachten uitvoeren.

IMG_4029

Deyes omschrijft The Pointless Book 2 zelf als een ‘dagboek van zinloosheid’. Op zich een mooie term, al klinkt het niet heel positief. Ik vind het juist een erg grappig boek en ik zie ook genoeg opdrachten die de creativiteit kunnen stimuleren:

IMG_4030
stel zelf een pizza samen,

IMG_4033
bedenk je eigen chocoladereep,

IMG_4031
denk eens na over een fantasiedag …

IMG_4032
En wat is er mis met een muffin in een mok maken? In de supermarkt zie ik ook mixen staan voor mugcakes, dus een compleet recept daarvoor is wel zo leuk!

IMG_4036
En ach, een experimentje op z’n tijd zoals nieuwe dingen leren eten,

IMG_4035
of een puzzel om je hersenen aan het werk te zetten, daar is ook niets mis mee.

Eigenlijk is The Pointless Book 2 gewoon een doeboek 2.0, gericht op jongeren van deze tijd. Ik kan me zo voorstellen dat kinderen op de middelbare school voor de lol samen challenges gaan uitzoeken en uitvoeren. En als je bij iedere opdracht een datum schrijft wanneer je het hebt uitgevoerd, heb je over een paar jaar nog een leuk boekje met herinneringen ook.

IMG_4034
Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat wij over slechts één exemplaar beschikken en mijn beide dochters van 9 en 13 het boek erg leuk vinden. Misschien moet ik het maar doormidden scheuren en ieder een helft geven. Of gewoon nog een deel erbij kopen …

The Pointless Book 2 – Alfie Deyes
Doeboek, paperback, 192 pagina’s, Uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Het eerste Pointless Book is ook nog te bestellen, zie:

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

365 dingen om te doen met je kleinkind

365 dingen om te doen met je kleinkind is een doeboek voor opa’s en oma’s. …

Share
Share