Goede voornemens! [persoonlijke blog]

sun-574187_960_720We zijn alweer een goede maand in het jaar 2016 en een deel van Nederland probeert zijn goede voornemens tot uitvoer te brengen, of zijn er inmiddels alweer klaar mee! Normaal gesproken ben ik er zelf ook niet zo van, maar nu vond ik dat ik er niet onderuit kon. 2015 was namelijk een jaar waarin ik geleefd werd, waarin zoveel gebeurde op verschillende vlakken, dat het gewoon niet anders kan. Er moeten dingen veranderen, beter en leuker worden en de enige die dat kan verwezenlijken ben ik zelf!

Iedere moeder herkent dat vast wel: je cijfert jezelf weg voor je kinderen, je probeert aan alle kanten alles draaiende te houden en bent soms zo druk met huishouden, kinderen, man en werk dat je eigenlijk niet eens echt geniet van kleine dingen.

Vorig jaar werd mijn man ziek, veel problemen met zijn hart en later bleek zijn schildklier vrijwel niet meer te functioneren. We hebben veel tijd in het ziekenhuis doorgebracht, allerlei onderzoeken achter de rug, medicijnen erbij en er weer af etc.  De eerste maanden bracht hij vooral veel op de bank door, alles was teveel dus zo kon ik naast het verzorgen van 3 kleine kinderen, ook voor hem gaan zorgen. Ondertussen ging het met mijn schoonvader ook niet lekker, er werd weer kanker gevonden en hij moest geopereerd worden. Gelukkig is de kanker verwijderd en lijkt het nu weg, is mijn man inmiddels weer volledig aan het werk en fit en lijkt de rust wat teruggekomen in ons gezin.

Met mijn energie was het aan het eind van het jaar een stuk minder, merkte ook dat ik veel minder kon hebben, werd kribbiger en heb teveel gesnoept en misschien ook wel wat spanning weggegeten. De kilootjes zijn er aan gevlogen en eigenlijk zat ik mezelf gewoon flink in de weg. Vrienden? Ik heb ze weinig gezien want dat lukte gewoon even niet. Sporten? Gewoonweg niet te doen. Afvallen? Ik kon mezelf er niet toe zetten. Leuke dingen doen? Niet de energie om iets te ondernemen.

Zou je me een beetje kennen, dan zou je weten dat alles wat je zojuist gelezen hebt, eigenlijk niet over mij kan gaan. Want normaal gesproken ben ik juist altijd met vrienden bezig, probeer altijd sportief bezig te zijn en energie had ik voor tien, was nooit moe te krijgen. En nu leek dat allemaal weg…..en dus tijd voor actie, positief mee aan de slag gaan….en zo heb ik voor 2016 allemaal mooie, nieuwe ideeën voor mezelf.

meditation-1023538_960_720Inmiddels wandel ik iedere avond en zo’n drie kwartier, ben ik met lijnen begonnen en heb ik mezelf voorgenomen om in ieder geval iedere maand iets leuks te ondernemen met een vriendin of met m’n eigen man. Wat misschien nog wel belangrijker is, vanaf dit jaar ga ik ook eens echt Mirjam tijd inplannen, gewoon eens even aandacht aan mezelf besteden zonder dat ik egoïstisch hoef te zijn. Eens wat langer onder de douche, een scrubje, peeling, maskertje etc, een chicklit lezen in bed, even alleen naar het centrum om te winkel. Kortom even iets doen waar ik blij van word, mijn kleine geluksmomentjes.

En dat is ook de reden waarom ik dit blog schrijf…. Omdat ik er blij van word, en ook omdat ik vanaf nu weer mezelf de tijd gun om veel frequenter iets te schrijven en met jullie te delen!

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Goede Voornemens 2024

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent voor veel mensen dat ze een …

Share
Share