Hoera ik ben 3!

hoera-ik-ben-drie-recensie-copyright-trotse-moeders-4Marianne Busser & Ron Schröder schreven Hoera ik ben 3! Eén van de serie boeken met betrekking tot een leeftijd. Het lijkt een algemeen boek voor iedereen die drie is geworden, maar eigenlijk is het zo persoonlijk. Je voelt je als kindje helemaal betrokken bij de verhaaltjes omdat ze echt over jou gaan. Over alle dingen die jijzelf ook meemaakt of stiekem doet, of dingen die papa en mama je uitleggen of wat je allemaal met opa en oma onderneemt. Kortom herkenning van de onderwerpen en een heerlijke rijm om ze lekker mee te vertellen wanneer je voorleest.

hoera-ik-ben-drie-recensie-copyright-trotse-moeders-1Hier is het ook zover. Mijn zoontje is drie. Een mijlpaal, voor mij als moeder. Het is zo anders dan 1 of 2. Meer onafhankelijk. Stoerder. De wereld beter willen begrijpen. Meer vragen. Meer antwoorden. Hij is drie en zijn verjaardag is een feestje, met véél slingers, véél lekkers, véél visite, véél cadeautjes!

Het boek “Hoera ik ben drie” ontvingen wij net een paar weekjes voor zijn verjaardag en omdat wij al wat bezig waren met dit heugelijke feit lazen wij tijdens het avondritueel dagelijks een paar rijmpjes voor. Ik heb een soort regel van max. twee boekjes lezen, en bij een groot boek, één verhaaltje eruit kiezen, maar bij dit boek kan ik zelf niet stoppen zo leuk zijn ze om voor te lezen en Nylan te zien genieten. Hij begrijpt de grapjes uit het boek en giechelt erop los.

In de verhaaltjes vinden we alle onderwerpen terug; eerst het feeststoeltje bij de tafel met taart en cadeautjes, daarna verschillende jongetjes en meisjes van drie jaar die ieder hun eigen avontuur hebben; wormen en pissebedden verzamelen, de plantjes van opa en oma te veel water geven met de gieter, een beer onder je trui omdat je een broertje of zusje krijgt, een verhaaltje over de favoriete speelgoed en delen of over een koekjestrommel die telkens leeg is wanneer mama deze open doet.

hoera-ik-ben-drie-recensie-copyright-trotse-moeders-2 hoera-ik-ben-drie-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Wij sluiten nu standaard af met het ‘welterusten’ verhaal en ‘als je drie bent, zijn er heel veel leuke dingen’ over de voorspellingen van je 4e levensjaar. Rond mei 2016 koop ik sowieso “Hoera ik ben vier” voor hem 🙂

Hoera, ik ben 3 – Marianne Busser en Ron Schröder
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Klik hier voor boeken geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder >>>>

Share

About Mamariek

ernemarieke@gmail.com'
Ik ben de Trotse Moeder van zoon Nylan van 2 jaar. Ik ben alleenstaande moeder en werk drie dagen per week. De andere dagen geniet ik van gezellige activiteiten samen met Nylan.

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share