Home / Zwangerschap / Informatie / Drop en zwangerschap?

Drop en zwangerschap?

Screenshot 2014-02-14 at 19.52.31Veel zwangeren weten dat ze beter niet kunnen roken en alcohol beter kunnen laten staan, maar er zijn nog meer producten die je beter tijdelijk niet kunt eten of drinken. En één daarvan is drop!

In drop zit namelijk een stofje wat er voor kan zorgen dat je bloeddruk omhoog gaat en dat heeft effect op je ongeboren kindje. Daarnaast heb je bij het eten van zoute drop ook het effect dat je meer vocht vasthoudt en ook dat kan bloeddrukverhogend werken.

Screenshot 2014-02-14 at 19.50.59Maar de echte boosdoener is glycyrrhizine. Deze stof zit niet alleen in (zoute èn zoete) drop, maar ook in zoethout en zoethoutthee. Behalve een hoge bloeddruk en het vasthouden van vocht, kan een te veel aan drop ook zorgen voor een tekort aan een belangrijk mineraal (kalium) en kan het schadelijke effecten op de werking van je nieren hebben, en die hebben het -zeker tegen het eind van de zwangerschap- al extra druk, omdat ze ook het bloed wat je baby van voedsel en zuurstof voorziet, zuiver moeten houden.

Goed om te weten dat ‘onschuldig dropjes’ in de zwangerschap schade kunnen berokkenen. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven!

 

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, getrouwd met Dick en uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 14 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 11 jaar.

Check Also

Zwangerschapsverlof? 5 tips om te doen!

Je bent 34 of 36 weken zwanger en het is zover; je krijgt zwangerschapsverlof. Misschien …