De echo van 30 weken zwangerschap

Gezinsplanning [persoonlijke blog]

“Een tweeling! Dan ben je in een keer klaar.”

Als tweelingmoeder krijg je van alles naar je hoofd geslingerd en eigenlijk overal heb ik wel een pasklaar antwoord op. Ik vind het niet zo druk, ik ben niet anders gewend, ja, ze zijn inderdaad heel verschillend, ja, er komen meer tweelingen voor in mijn familie etcetera, etcetera. Ik geef zelfs eerlijk antwoord op de behoorlijk intieme vraag of ik met medische hulp zwanger ben geworden. (nee, trouwens) Iedere bloggende tweelingmoeder heeft er al wel eens overgeschreven.

De echo van 30 weken zwangerschap

Maar die ene opmerking, dat we dus in een keer klaar zijn, die laat me elke keer weer met mijn mond vol tanden staan. Ik ben er zo een die altijd het laatste woord wil hebben, dus reageren is onvermijdelijk. Ik pleit voor eerlijkheid, ook tegen onbekenden. En ‘ Dat gaat je niets aan’ is me te onbeleefd, hoe onbeleefd die ander ook was met zo’n opmerking.

Nog een keer
Meestal antwoord ik dus maar ‘Dat weet ik nog niet’, wat ook het dichtst bij de waarheid ligt. Want hoewel ik me best een groter gezin kan voorstellen, staat mijn hoofd er nog helemaal niet naar. Leuk hoor, zo’n klein hummeltje, maar anderhalf is ook een fantastische leeftijd waar ik voor honderd procent van wil genieten. Bovendien heb ik vooralsnog mijn handen vol aan die twee spoken.

CC BY 2.0/Flickr/Jencu
CC BY 2.0/Flickr/Jencu

Slechts een ding weet ik: mochten we op een dag besluiten ons gezin uit te breiden en het mag nog lukken ook, doe me dan maar weer een tweeling. Het lijkt me heel saai, één kind tegelijk.

Share

About Margreeth Fernhout

margreeth.fernhout@gmail.com'
Margreeth is hoofdredacteur van het Meerlingen Magazine van de Nederlandse Vereniging van Meerlingouders. Ze heeft zelf een tweeling van 1,5, de dames Willemijn en Frederique. Ze heeft geen flauw idee hoe je dat doet, opvoeden, maar leest en schrijft er wel graag over

Check Also

Just Dance 2022

Waarom we weer een nieuwe Just Dance in huis willen halen? Gewoon, omdat het leuk …

Share
Share