Veilig plezier op het internet – in contact met je kind(eren)

kinderen-steeds-jonger-en-vaker-bezig-met-internet-copyright-trotse-vaders-5Veel Trotse Moeders zullen het herkennen: trots wanneer je dreumes op de goede afbeelding van een diertje drukt, wanneer het bijbehorende geluid uit de tablet klinkt. Of onder indruk van je kleuter die al zelf de YouTube filmpjes van zijn of haar favoriete serie kan vinden.

Internet is enorm leuk, leerzaam en bijna niet meer weg te denken uit ons leven. Vele ouders en scholen kiezen er dan ook voor om kinderen al jong met internet te laten kennismaken, uiteraard op een veilige manier.

Zolang je kinderen klein zijn, is het niet zo lastig om het gebruik van internet veilig te houden. Je kind is op school of thuis meestal in de buurt van een volwassene en het is eenvoudig om even mee te kijken. Toch kun je ook dan al verrast worden, bijvoorbeeld doordat je kind ineens een “in-App” aankoop heeft gedaan.

iphone-410316_640Wordt je kind nog wat ouder, dan zal hij of zij zich veel zelfstandiger op internet gaan bewegen, met de potentiële risico’s die dat met zich meebrengt. Ergens voordat dit gebeurt, zou een basis gelegd moeten worden om in contact te kunnen blijven met je kind over wat er allemaal online gebeurt.

Norton heeft een goed voorbeeld van hoe je het gesprek met je kind aan kunt gaan, welke vragen je kunt stellen en hoe je in contact kunt blijven op een ontspannen manier.

Voor hulp om je kinderen te beschermen op internet heeft Norton speciaal Norton Family ontwikkelt, een programma waarmee je kinderen veilig kunnen internetten en waarmee je als ouder toezicht kunt houden. Klik hier om dit een maand gratis uit te proberen >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share