NERF N-Strike Modulus ECS-10 – Blaster [recensie]

nerf-modulus-blaster-ESC-10-recensie-trotse-moeders-1Je krijgt een heel arsenaal in één Blaster met de gemotoriseerde Modulus ECS-10 Blaster! Deze ongelooflijk flexibele Blaster heeft een doelzoekvizier, een afneembare handgreep en een loop met dubbele rail en dankzij al z’n afneembare onderdelen kun je je Blaster aanpassen in meer dan 30 combinaties. Laad de 10-dart banaanclip met de inbegrepen darts en stort je in het gevecht met de perfecte Blaster om te zorgen dat jij de winnaar wordt! Leeftijd: vanaf 8 jaar

Recensie
Een enorm grote doos, dat is sowieso altijd prettig wanneer je een kind bent wat een cadeau uit mag pakken. De inhoud levert echter nog mee enthousiasme op bij mijn zonen: de NERF waarvan ze al veel gehoord hebben en die genomineerd was als Speelgoed van het Jaar 2015! Een NERF die je zelf in elkaar kan zetten, uit elkaar kan halen en weer in elkaar kan zetten, maar dan op een andere manier. Volgens de doos zelfs op 30 verschillende manieren!

nerf-modulus-recensie-copyright-trotse-moeders-2

In de doos zit de basis van het speelgoedgeweer, de blaster, waarop de verschillende onderdelen passen. Om het in “technische” termen te zeggen: er zit een doelzoekvizier, afneembare handgreep, loop met dubbele rail, schoudersteun en banaanclip bij. Ook zijn er 10 witte pijltjes (zacht, met de kenmerkende oranje punt) bijgevoegd. Prettig, want de pijtjes (of darts) raken nogal eens zoek. De NERF kan namelijk erg hard schieten en de darts vliegen soms wel 25 meter ver om dan ergens tussen de struiken te belanden. Witte pijltjes zullen beter gevonden worden, hoop ik!

nerf-modulus-recensie-copyright-trotse-moeders-3 nerf-modulus-recensie-copyright-trotse-moeders-4

De pijltjes (darts) passen alle 10 in de ‘banaanclip’, een soort magazijn waardoor je meerdere darts achter elkaar kunt afschieten. Deze kun je onderin de blaster klikken. De andere onderdelen passen ook op de blaster en wanneer je ze allemaal gebruikt, heb je een indrukwekkend, erg groot speelgoedgeweer waarmee je prima kunt richten en schieten. Leuk om een aantal voorwerpen op afstand te plaatsen en te proberen ze te raken!

nerf-modulus-recensie-copyright-trotse-moeders-5 nerf-modulus-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Mijn zonen zijn echter niet zo zeer bezig met schieten, ze maken er een sport van om de NERF N-Strike Modulus ECS-10 – Blaster zo snel mogelijk in elkaar te zetten. Wanneer je de onderdelen er in klikt, klinkt het ‘net echt’ en ze kunnen zich eindeloos vermaken met het verbeteren van hun record in snelste tijd in elkaar zetten en snelste tijd uit elkaar halen.

nerf-modulus-blaster-ESC-10-recensie-trotse-moeders-3 nerf-modulus-blaster-ESC-10-recensie-trotse-moeders-4 nerf-modulus-blaster-ESC-10-recensie-trotse-moeders-5

Overigens zijn de diverse schietgeluiden ook “net echt” voor de jongens. En het prettige is dat zij er geen agressief spel mee hebben, maar vooral samen op avontuur gaan. Dit is uiteraard iets wat je als ouder prima kunt begeleiden door alternatieve te bieden voor “oorlogje spelen”.

nerf-modulus-blaster-ESC-10-recensie-trotse-moeders-6 nerf-modulus-blaster-ESC-10-recensie-trotse-moeders-7

Wat tegenvalt is het aantal combinatiemogelijkheden. We hebben samen zitten puzzelen, maar komen niet zo ver, zéker niet tot 30 combinaties. nerf-modulus-blaster-ESC-10-recensie-trotse-moeders-2Ik denk dat deze eigenschap van de NERF Modulus pas optimaal gebruikt kan worden wanneer er naast deze basis-set ook nog aanvullende sets gekocht worden. Iets voor op de verlanglijstjes van de jongens dus. Overigens passen onderdelen uit eerdere NERFs ook op de NERF N-Strike Modulus ECS-10.

Ik vind het wel een vernieuwend concept om zo een NERF zelf in elkaar te kunnen zetten en mijn zonen vermaken zich er prima mee!

NERF N-Strike Modulus ECS-10 – Blaster
Speelgoedgeweer, 8+, Hasbro
Bestel deze Nerf hier >>>>

Hieronder kun je een aantal aanvullende NERF pakketten bekijken / bestellen door op de link te klikken:

About Fenna

fenna@hupemail.nl'
Mijn naam is Fenna, ik ben samen met Jonah en Trotse Moeder van een aantal eigen kinderen, stiefmoeder van een aantal cadeau-kinderen en heb in mijn werk ook dagelijks met kinderen in diverse leeftijden te maken, dus ik kan vanuit een rijke ervaring voor Trotse Moeders schrijven en heb daar veel zin in.

Check Also

Bring Home the Fun

Inmiddels is het al bijna ‘gewoon’ aan het worden voor veel mensen. Kinderen die thuis …